Site Overlay

Blog

Webdesign Blog

webdesign blog

Heb ik als bedrijf nog een website nodig?

Vaak wordt de vraag gesteld of je als bedrijf nog wel een website nodig hebt als je al aanwezig bent op Facebook en Instagram? Het antwoord is kort en krachtig JA! Een website is een eigen online visitekaartje en de enige plek waar je online de volledige controle over hebt. Lees het in deze blog.

Hoe een SEO Campagne opzetten?

De dag van vandaag is een SEO-strategie cruciaal in het opzetten van een succesvolle website. Want zonder goede SEO-campagne ga je automatisch minder of niet zichtbaar zijn in de zoekresultaten van zoekmachines als Google. Wat er dan weer voor zorgt dat je niet vindbaar bent voor potentiële nieuwe klanten.

wat kost een nieuwe website?

Wat kost een nieuwe website?

De kost van een nieuwe website is afhankelijk van een heel deel verschillende factoren. Zo is het aantal pagina’s een zeer bepalende factor. Maar ook hoe dynamisch de website moet zijn bepaald mee de prijs. Zo zal een webshop al snel iets duurder worden dan een gewone website.

Wat is SEO?

Wat is SEO?

SEO (search engine optimization), of in het Nederlands zoekmachine optimalisatie, is een techniek waarmee je gevonden wordt in zoekmachines als Google. En hoewel dit heel simpel klinkt is deze techniek niet eenvoudig en houdt het heel wat mensen wakker. Er is namelijk veel concurrentie die dezelfde kennis heeft.

Wanneer starten met SEO?

Wanneer starten met SEO?

Met SEO start je dus best zo vroeg mogelijk. Maar waar is dat dan juist, horen we jou denken? Starten doe je best bij het uittekenen van je website. Welke domeinnaam kies je (liefst niet te lang of te ingewikkeld) en wat wordt mijn doelgroep?

Hoe lang duurt het om een website te maken?

Hoe lang duurt het om een website te maken?

Een vraag die wij vaak krijgen is hoe lang het uiteindelijk duurt om een website te maken. Een duidelijk antwoord op die vraag geven is niet gemakkelijk. Je hebt namelijk heel wat elementen die beslissen hoe lang het duurt om een website te maken.

seo vs sea blog

Het verschil tussen SEO en SEA?

De kans dat je van deze twee termen al eens gehoord hebt als eigenaar van een website, is vrij groot. Wat ze juist betekenen en wat het grote verschil is, leggen we graag uit. Want dat is niet voor iedereen meteen duidelijk. Beide termen kunnen jouw bedrijf wel degelijk iets opleveren. Hieronder leggen we je uit wat je mag verwachten van zowel SEO als SEA.

Lead generation via website

5 Redenen waarom een professionele website meer klanten oplevert

Een professionele website, is dat wel nodig? Een vraag die veel startende ondernemers zich stellen. En terecht want een professionele website is vaak een hele investering. Al geloven wij bij ROTS Creators dat elke geïnvesteerde euro in een website zichzelf dubbel en dik terugbetaald.

Social Media Blog

Wat doet een social media manager?

Wat doet een Social Media Manager?

Als je professioneel bezig bent met sociale media heb je de term Social Media Manager wel al eens horen vallen. Ook in het dagelijkse (bedrijfs) leven duikt deze term steeds vaker op. Waarom? Dat leggen we je hier graag uit. En we geven ook een antwoord op wat een Social Media Manager doet en waarom het belangrijk is te overwegen om er beroep op te doen.

Instagram gebruiken voor B2B?

Instagram gebruiken voor B2B?

We vertelden reeds dat het als bedrijf interessant is om op verschillende sociale media-kanalen aanwezig te zijn. Maar is het ook interessant voor B2B-bedrijven om in te zetten op Instagram? Als je bijvoorbeeld geen product of dienst verkoopt aan consumenten, maar enkel aan bedrijven.

Het onderhouden van alle social media-platformen zoals Instagram en Facebook kan soms een tijdrovende klus zijn. Een goede oplossing is beroep doen op een Social Media Manager. Natuurlijk heeft zo een manager nog enkele andere kwaliteiten. En die leggen wij graag uit in deze blog.

blog over social media

Welke Social Media kanalen kies je voor je bedrijf?

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om je bedrijf in de kijker te zetten via social media. Maar aangezien je ook niet onnodig op te veel kanalen aanwezig moet zijn, waardoor je kostbare tijd en energie verspilt, willen we je graag uitleggen welke kanalen belangrijk (kunnen) zijn en welke minder belang hebben.

Verschil tussen social media manager blog

Verschil tussen Social Media Manager en Community Manager

We horen je luidop denken “is er dan een verschil tussen een Social Media Manager en Community Manager?”. Toegegeven, het verschil is klein maar er is wel degelijk een duidelijk verschil te vinden. En een belangrijk verschil waarbij beide managers werken met een ander doel.

massaal aanwezig zijn op social media is belangrijk

Waarom is aanwezig zijn op sociale media belangrijk?

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en zijn wel degelijk belangrijk. Bekende apps als Instagram, Facebook, LinkedIn maar ook opkomende apps als Pinterest en TikTok hebben miljoenen gebruikers en dragen bij tot hoe wij de wereld van vandaag waarnemen.

Facebook voor bedrijven

Is Facebook nog steeds interessant voor bedrijven?

Is Facebook nog steeds interessant voor bedrijven? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moeten we iets dieper graven in waarom Facebook oorspronkelijk opgericht is en waar we vandaag de dag staan als gebruikers. We gaan dieper in op het gebruik van advertenties omdat het een van de belangrijkste pijlers is geworden van Facebook.

blog apps social media

Moet ik op ieder social media kanaal aanwezig zijn?

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ze beïnvloeden ons koopgedrag en ze vormen een belangrijke tool om meer zichtbaarheid voor je bedrijf te creëren. Je kan je daarom afvragen of het nodig is om op elk kanaal actief te zijn? Of welke kanalen het beste zijn om op in te zetten? Wij geven er graag een antwoord op.

Social media trends 2021

Ieder jaar verandert er heel wat op vlak van sociale media. Er verdwijnen platformen, er komen er nieuwe bij en er worden updates gedaan. Deze bepalen mee de trends die in het social media-landschap zullen heersen. Wil jij graag te weten komen wat 2021 zal brengen op vlak van social media? Lees deze blog dan zeker verder!

Pinterest voor bedrijven

Is Pinterest interessant voor mijn bedrijf?

Een vraag die wij vaak krijgen is of het social media platform Pinterest wel interessant is voor een bedrijf? En elke keer moeten wij hetzelfde antwoord geven. Dit is misschien wel het belangrijkste platform om aanwezig op te zijn. Zeker als je een webshop hebt. Want je kan achter een Pin namelijk een rechtstreekse link naar jouw website implementeren.

Blog instagram groei

10 Tips om te groeien op Instagram

Instagram is nog steeds een razend populaire app en het is een uitstekende manier om meer potentiële klanten voor je bedrijf aan te trekken. Natuurlijk wil je als bedrijf graag zo veel mogelijk volgers op je account. Meer volgers betekent vaak ook meer klanten en meer omzet. Maar hoe groei je de dag van vandaag nog op Instagram?

Voordelen van Social Media voor je bedrijf

Als je reeds actief bent op sociale media, zullen de voordelen van verschillende platformen je wellicht niet vreemd zijn. Maar indien je niet actief aanwezig bent op sociale media, kan je jezelf afvragen wat nu juist de voordelen zijn. Het zou kunnen dat je momenteel zelfs alleen maar nadelen ervaart, waaronder het gebrek aan tijd en kennis de meest voorkomende zijn.

social media bedrijven-2

5 Misverstanden over social media

Wie actief of professioneel bezig is met sociale media, botst vaak op kritiek van buitenstaanders. Sommigen zien het nut er wel van in maar anderen dan weer helemaal niet. Er bestaan helaas heel wat misverstanden over sociale media. Ook in de bedrijfswereld. En die helpen we vandaag graag de wereld uit.

Content Marketing blog

Fotografie instellingen blog

Waarom zijn professionele foto’s belangrijk voor je bedrijf?

Een foto zegt zoveel meer dan woorden. Daarnaast zal een potentiële klant ook veel sneller stil blijven staan bij een beeld dan bij tekst. Wist je dat de eerste indruk van je bedrijf gemaakt wordt in slechts enkele seconden? Op enkele seconden heb je geen tekst gelezen maar wel beelden en op basis daarvan is je eerste indruk reeds gemaakt.

Studio voor content creation

Waarom Content Creation?

Content creation is het professioneel maken van media dat voornamelijk dient voor uw online uitstraling. Hieronder verstaan wij professionele fotografie en videografie. Deze beelden dienen specifiek om uw website en sociale media levendiger te maken en een boodschap over te brengen naar klanten toe.

Blog Content Marketing

Voordelen van Content Marketing

Dat content marketing verbindend werkt tussen onderneming en klant is niets nieuws. Deze vorm van marketing is dan ook bij veel bedrijven een onderdeel van hun marketingstrategie. Voor degenen die nog niet mee zijn met dit verhaal hebben wij in deze blog de voordelen van content marketing even op een rij gezet.

Graphic Design Blog

blog over ontwerpen van logo

Vaak krijgen we de vraag wat een logo kost. Maar helaas is daar geen duidelijk en eenzijdig antwoord op te geven. Want de kostprijs van een logo wordt namelijk bepaald door een paar factoren. Zoals de complexiteit, de kwaliteit, het tarief van de ontwerper maar ook het bestandsformaat. Lees er alles over in deze blog.

Het juiste bestandsformaat voor een Logo?

Eén van de grote verschillen tussen een professioneel logo laten ontwerpen door een gespecialiseerd bedrijf en een gratis logo, of een logo dat gemaakt is door één van de vele goedkope websites die op het internet te vinden zijn, is toch wel het bestandsformaat. Want niet elk bestandsformaat is geschikt voor een logo.

Waarom zakelijke kerstkaarten sturen?

Waarom zakelijke kerstkaarten sturen?

Een kerstkaart sturen is een traditioneel gebeuren en wordt vaak gezien als een zeer persoonlijke aangelegenheid tussen vrienden en families. Toch kan het ook voor bedrijven een zeer goede en belangrijke manier zijn om aan marketing te doen.

Influencer Marketing Blog

blog over influencer marketing

Wat is Influencer Marketing?

Wat is Influencer Marketing nu eigenlijk? Het is een soort marketingstrategie waarbij men influencers, mensen met (veel) volgers op sociale media, efficiënt gaat inzetten om meer zichtbaarheid voor bedrijven en merken te creëren in de digitale wereld.

Waarom influencer marketing?

Waarom samenwerken met Influencers?

Het samenwerken met influencers kan zeker een meerwaarde voor jouw bedrijf of onderneming betekenen. Alleen is het noodzakelijk om een juiste match te vinden tussen de influencer en het desbetreffende bedrijf. Daarnaast is een controle van de influencer en zijn engagement essentieel.

Blog overleg verschillende influencers

Verschillende influencer campagnes

Laatst in een vorige blog besproken we al de talrijke voordelen om met influencers samen te werken om zo de zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten. Vandaag geven we graag meer uitleg over welke verschillende influencer-campagnes er zoal bestaan.

online marketing - samenwerken met bloggers

Waarom met bloggers samenwerken?

Waarom is het interessant om als bedrijf of merk samen te werken met bloggers? Wat zijn de voordelen en de nadelen en wat kost een dergelijke samenwerking? Een paar vragen die wij regelmatig krijgen en waar we in deze blogpost zo een uitgebreid mogelijk antwoord op geven.

wat is een influencer blog?

Wat is een Influencer?

Een Influencer is een (bekend) persoon dat een zeker aantal volgers heeft. Deze persoon gebruikt zijn of haar bekendheid om promotie te maken voor merken en mensen te beïnvloeden in hun koopgedrag. Een influencer duikt niet zo maar op in een reclamefilmpje, maar ze integreren een product of merk in het dagelijkse leven. 

myhtes influencer marketing

4 Mythes over Influencers!

Influencers komen vaak negatief in het nieuws. Helaas bestaan er hierdoor heel wat mythes over influencers die niet blijken te kloppen. Wij helpen graag deze 4 mythes uit de wereld en laten je graag kennis maken met de meerwaarde die influencers kunnen bieden voor jouw bedrijf.