Site Overlay

Content Marketing

Content Marketing

Content Marketing zal ervoor zorgen dat uw bedrijfsbeeld samenhorend en consistent blijft. Tevens zal deze strategie een bepaalde visie voor uw bedrijf uitdragen en verbindend voor klanten werken. U zal er een bepaald doelpubliek mee bereiken en het is de bedoeling om deze personen natuurlijk om te zetten in effectieve klanten. Uw professionaliteit en betrouwbaarheid verhoogt aanzienlijk. Het werkt ook tijdsbesparend gezien u een aantal tijdrovende maar belangrijke zaken uit handen geeft. Al zijn wij er wel van overtuigd dat iedereen binnen het bedrijf betrokken wordt in dit proces.

Voorbeelden van content marketing zijn (blog)artikels, magazines  handleidingen, informatiebrochures, affiches, e-books, banners, social media posts en stories tot zelfs (geanimeerde) video’s. De mogelijkheden zijn oneindig groot en wij helpen je graag met het bedenken van een uniek concept alsook het uitwerken van de content.

Eén van de bedrijven die het meest succesvolle is in deze techniek is ongetwijfeld Red Bull.  Zij zijn er zelfs in geslaagd om de afdeling (Red bull media house) die instaat voor deze content, winstgevend te maken. Dus waarom nog wachten met content marketing?

Content Marketing Strategie

Men kan niet aan content marketing doen zonder een doordachte strategie waar niet vanaf geweken wordt. Want alleen zo zal een campagne succesvol zijn. Daarnaast is het belangrijk dat iedereen binnen uw bedrijf zich bewust is van deze strategie. Deze manier van marketing gaat namelijk verder dan de content alleen. Klinkt dit allemaal wat overweldigend? Geen paniek, wij helpen u graag doorheen dit hele proces. 

Doelgroep: Eén van de eerste stappen bij het bepalen van de juiste strategie is een uitgebreid onderzoek naar de doelgroep van uw bedrijf. Deze doelgroep op de juiste manier benaderen is belangrijk. 

Type Content: Het bepalen van de juiste content dat past bij de doelgroep en die haalbaar is voor uw budget is de volgende stap. Aanduiden wie voor welke content verantwoordelijk is wordt ook in dit plan omschreven.

Wat met leads: Het uiteindelijke doel is altijd meer leads of verkoop genereren. Maar wat is het traject dat een lead aflegt na het in contact komen met de eerste content?  Ook dit gaan we samen met u bekijken. 

Contentkalender: Content Marketing is pas effectief als er een constante is in het naar buiten brengen van content. Wij zijn dan ook voorstander om een contentkalender minstens per half jaar in te plannen.

Photography

Foto’s zijn haast niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Denk aan websites en sociale media maar ook (product)verpakkingen of affiches. Overal waar we komen duiken beelden op. Daarom is het zo belangrijk dat uw (bedrijfs)foto’s eruit springen.

Videography

Bewegende beelden zijn haast niet weg te denken uit ons degelijks leven. Denk aan televisie of reclamespots maar ook op websites en sociale media zijn ze talrijk aanwezig. Overal waar we komen duiken beelden op. Daarom is het zo belangrijk dat uw bedrijfsbeelden eruit springen.

Frequently Asked Questions

Een groot budget kan helpen maar is zeker geen vereiste bij Content Marketing. Een goed idee en iedereen binnen het bedrijf mee krijgen in dat verhaal is veel belangrijker dan het budget. Contacteer ons vrijblijvend en ontdek wat er mogelijk is voor uw bedrijf.

In tijden van Big Data zijn er zeer veel tools om te meten wat content marketing nu heeft opgebracht. Al kan u natuurlijk ook alle leads gaan tellen die binnen gekomen zijn. Om het u gemakkelijk te maken houden wij bij ROTS Creators een eenvoudig overzicht voor u bij in de maandelijkse analyse. 

Hoewel het uiteindelijke doel van goede content de organische groei is, gaat u toch zeker in het begin advertising nodig hebben om de content onder uw doelpubliek te verspreiden. Het is dus geen keuze tussen de twee maar eerder een samenwerking. Inhoudelijke advertising zal ook veel beter scoren dan een advertising zonder verhaal.

We willen niet afschrikken maar content marketing heeft ook enkele gevaren. Content waar geen duidelijk plan achter zit of waar er bijvoorbeeld geen SEO-strategie aanwezig is,  is nutteloos en zal dan ook niets opleveren. Daarnaast bestaat ook de kans dat uw content wel gelezen wordt maar dat dit geen invloed heeft op de verkoop door de verkeerde content voor uw doelgroep. Je professioneel laten begeleiden is dus de boodschap! Ontdek hier de voordelen, want deze compenseren wel degelijk de nadelen.

Wanneer u een goede strategie hebt uitgetekend dan is dit al zeer snel merkbaar. Zeker als de eerste content verspreid wordt met advertising kan dit zelfs van dag één al opleveren. De juiste keuzes maken en inzetten op de juiste platformen, bepalen mee de snelheid van de campagne. En laat dat net één van onze specialiteiten zijn. 

Met content marketing stopt u beter nooit. Want alleen door het blijven aanleveren van waardevolle content zal u klanten aan uw bedrijf binden. Maar geloof ons, wanneer u de voordelen van content marketing ervaart zal u nooit nog willen stoppen met deze vorm van marketing. 

Eén van de voorwaarden voor een succesvolle campagne is dat iedereen, elke werknemer van verkoper tot manager, in de content gelooft en dit ook uitstraalt op de klanten. Want alleen zo zal uw verhaal geloofwaardig zijn. Wij komen dan ook graag tot bij u om iedereen binnen uw bedrijf te informeren over de geweldige voordelen van deze vorm van marketing. En geloof ons vrij, hierna zal niemand nog twijfelen!

Het doel van SEO (Search Engine Optimization) is gevonden worden in zoekmachines als Google. Het vaak aanleveren van waardevolle content wordt door deze zoekmachines gebruikt als één van de (vele) parameters om een website hoger te laten scoren in zoekresultaten. Aan content marketing doen is dus zeer goed voor uw SEO. Bij vele bedrijven is dit zelfs de enige reden dat er aan deze vorm van marketing gedaan wordt.