Waarom zijn professionele foto’s belangrijk voor je bedrijf?

Het belang van professionele foto’s voor je bedrijf is zeer belangrijk! Hierop besparen zal niet alleen zorgen voor een mindere uitstraling maar ook voor het verlies van potentiële klanten. De foto’s op je website zijn namelijk vaak het eerste wat de potentiële klant te zien krijgt. Hieronder kan je nog 5 redenen terugvinden waarom jouw bedrijf moet investeren in professionele foto’s.

1 Duurzaam

Een foto zegt zoveel meer dan woorden. Daarnaast zal een potentiële klant ook veel sneller stil blijven staan bij een beeld dan bij tekst. Wist je dat de eerste indruk van je bedrijf gemaakt wordt in enkele seconden? Op enkele seconden heb je geen tekst gelezen maar wel beelden en op basis daarvan is je eerste indruk reeds gemaakt. Die eerste indruk kan je geen tweede keer maken. Bovendien zal een foto ook langer in het geheugen blijven hangen dan een tekst. De consument van vandaag is zeer visueel en wil niet te veel tijd verspelen aan tekst. Een professionele foto zal dus meer aandacht trekken!

2 Goed voor SEO

Unieke, professionele foto’s kunnen je ook helpen bij het aantrekken van bezoekers op jouw website. Geoptimaliseerde foto’s kunnen er namelijk voor zorgen dat je sneller en beter gevonden wordt in bijvoorbeeld Google afbeeldingen. Daarnaast gelooft ROTS Creators sterk dat in de toekomst de artificiële intelligentie bij zoekmachines zo groot is dat de kwaliteit van de foto mee de ranking zal bepalen. Als je het meteen goed aanpakt, zal je in de toekomst heel wat besparen bij eventuele SEO-campagnes.

3 Uitstraling met professionele foto’s

Ook de uitstraling van je bedrijf zal er veel beter uitzien met professionele foto’s. Je komt niet alleen veel beter over bij potentiële klanten. Maar je zal ook sneller de aandacht krijgen tegenover concurrenten die dit niet gebruiken. Met onprofessionele foto’s zal de klant ook denken dat jouw product of dienst van dezelfde matige kwaliteit is. Ook al is dit helemaal niet het geval! Daarnaast zorgt een persoonlijke foto van jouw bedrijf ook voor vertrouwen. Wat je niet hebt bij stockfoto’s. Want de dag van vandaag zijn er een helaas een heel deel websites gebouwd met enkel en alleen stockfoto’s. Dat is op zijn minst onpersoonlijk te noemen.

 
professionele foto’s

4 Content Marketing werkt!

Het delen van professionele foto’s is ook een onderdeel van Content Marketing! En de dag van vandaag werkt deze vorm misschien wel het best van alle marketing technieken. Zeker op social media platformen als Facebook, Instagram en zeker Pinterest kan het gebruik van goede en mooie foto’s een enorme boost geven in verkoop en herkenbaarheid van een merk.

5 Foto’s creëren een sfeer

Professionele foto’s hebben de kracht om een sfeer te creëren. Een sfeer die luxueus kan zijn maar ook evengoed het tegenovergestelde kan uitstralen. Foto’s geven je de kracht om de klant in een sfeer te brengen die jij wil. Een verkoper van strandvakanties zal namelijk heel wat bereiken met mooie strandfoto’s en zo de klant zin geven in een reis. Een kledingmerk heeft dan weer foto’s nodig die de originaliteit of kwaliteit van de kledij uitstralen. Ook voor specifieke campagnes, zoals promoties, feestdagen of events is het een meerwaarde om in te zetten op aantrekkelijke foto’s die iets vertellen. De kracht van professionele foto’s is dus zeker niet te onderschatten en het ontbreekt dus beter niet indien je een zekere uitstraling wil.

Waar kan ROTS Creators helpen?

Omdat wij bij ROTS Creators vinden dat een goed marketingplan en een professionele website hand in hand gaan met professioneel beeldmateriaal, bieden wij deze dienst dan ook aan. Onze ervaren fotograaf gaat met professioneel materiaal van Nikon te werk en verzorgt elke foto tot in de puntjes. Van bedrijfsfotografie en productfotografie tot bedrijfsevents en portretten. Wij kunnen ook rekenen op getalenteerde freelancers voor bijvoorbeeld video’s en dronebeelden. Als klant mag je er zeker van zijn dat wij de beste fotograaf inzetten voor uw vraag. Ook spontane beelden, door middel van influencers, maken is mogelijk. Deze zijn uiterst geschikt voor sociale media.

More
articles