Voordelen van Content marketing

Dat content marketing verbindend werkt tussen onderneming en klant is niets nieuws. Deze vorm van marketing is dan ook bij veel bedrijven een onderdeel van hun marketingstrategie. Voor degenen die nog niet mee zijn met dit verhaal hebben wij hier de voordelen van content marketing even op een rij gezet. Zo zal je te weten komen welke meerwaarde dit kan hebben voor jouw bedrijf.

1 Duurzaam

Content Marketing is een enorm duurzame manier van marketing. Zeker als deze online wordt geplaatst en voorzien is van de nodige SEO. Je zichtbaarheid zal op die manier veel langer meegaan in vergelijking met een gewone advertentie, radiospot of zelfs tv-reclame. Bij goed geschreven en gemaakte content kan je gemakkelijk enkele jaren verder zonder dat hier grote investeringen tegenover staan. Let wel op! Het maken van “goede content” is niet gratis en vergt de nodige kennis!

2 Autoriteit in vakgebied

Wanneer een potentiële klant een vraag heeft over een onderwerp binnen jouw vakgebied en hij dit gaat opzoeken via Google waardoor hij terecht komt bij jouw content, dan zal dit jou een soort van autoriteit geven. Zeker als je deze potentiële klant dan helpt met de informatie die jij geeft. De volgende keer dat deze potentiële klant een vraag heeft, zal hij jou zien als één van de bedrijven met kennis van zaken. De kans dat hij dan een offerte vraagt bij jouw bedrijf is zeer groot! Een goede content marketingstrategie en SEO-campagne gaan hier dus hand in hand.

3 Vindbaarheid

Nog een voordeel van content marketing is een betere vindbaarheid door potentiële klanten. Want het regelmatig posten van goede content zorgt ervoor dat je gehele website beter vindbaar wordt op zoekmachines als Google. Ook is verkrijgen van backlinks naar je website veel gemakkelijker met sterke en goede content. In de beste gevallen wordt je content zelfs opgepikt door andere websites en traditionele media. Wat natuurlijk zorgt voor extra zichtbaarheid

 
Voordelen van Content marketing

4 Meer informatie meegeven

Content marketing is een ideale manier om de potentiële klant meer informatie mee te delen dan bij een gewone reclame-campagne. Zo zal een YouTube-video van 3 minuten meer vertellen dan een reclamespot van 20 seconden. Natuurlijk is het wel de kunst om de content zo goed te brengen dat de potentiële klant de volledige 3 minuten aandachtig blijft kijken. Wij bij ROTS Creators beschikken over enkele content creators die voor ijzersterke content kunnen zorgen! Aarzel dus niet om meer informatie aan te vragen.

5 Meer leads

Een goede content marketing zorgt effectief voor meer leads! Want de dag van vandaag zoekt de klant online al heel wat informatie over het product of de dienst dat hij wil gebruiken. Als hij dan op content uitkomt die een betere kijk op de voordelen van jouw product geeft, is dat een meerwaarde. Je krijgt hierdoor niet alleen een goed geïnformeerde potentiële klant maar er is ook al een (kleine) band opgebouwd. Er zal dus veel sneller een lead volgen dan bij welke marketing-strategie ook. Daarnaast zullen de leads ook veel kwalitatiever zijn! Een belangrijk voordeel van content marketing dus.

6 Social Media

Informatieve content met een meerwaarde wordt ook veel vaker spontaan gedeeld op social media. Iets wat je zonder content marketing weinig of helemaal niet zal hebben. Want buiten je familie en vrienden zal niemand zomaar je zaak vermelden, laat staan een link van je website delen. Zelf aanwezig zijn op social media is dan ook belangrijk! Beschikt jouw website over een eigen blog? Dan is aanwezig zijn op Facebook, en vooral Pinterest essentieel. Ook hier kan ROTS Creators je begeleiden met behulp van één van onze social media managers.

7 Betere klantenrelatie

Een goede klantenrelatie realiseren doe je door een toegevoegde waarde aan klanten te geven. Iets wat je dus met content marketing kan realiseren. Want door op regelmatige basis interessante content te publiceren, zullen er klanten zijn die dit gaan volgen en uitkijken naar nieuwe content. Een goede manier dus om klanten “fan” te maken van jouw onderneming. In interactie gaan met potentiële klanten is een enorme meerwaarde en ook dat kan je met content marketing bereiken. Je kan dit bijvoorbeeld door een vraag naar de klant toe te verwerken in de content. Je bouwt niet alleen een betere band op met je klanten maar je komt ook nog iets belangrijk te weten van jouw doelgroep.

photography

8 Volledig meetbaar

In tegenstelling tot andere marketingtechnieken waaronder flyers, brochures, drukwerk en andere traditionele manieren van reclame maken is content marketing volledig meetbaar. Je kan namelijk zien hoeveel kijkers en likes een video of foto heeft en hoeveel bezoekers je website weet te trekken. Google Analytics is de ideale website om alle waardevolle informatie en data te meten. Voor bedrijven die aan B2B doen is de website Leadinfo zeer interessant, dit programma herkent namelijk welke B2B bedrijven jouw website hebben bezocht aan de hand van het IP-adres.

De gevaren van Content Marketing

Hoewel content marketing een zeer effectieve manier is om de juiste doelgroep te bereiken en duidelijk heel wat voordelen heeft is er toch een gevaar. Content waar geen duidelijk plan achter zit en helemaal geen SEO-strategie heeft is nutteloos en zal dan ook niets opleveren. Daarnaast bestaat ook de kans dat jouw content wel gelezen wordt maar dat dit geen invloed heeft op de verkoop. Let dus altijd goed op dat je naast waardevolle informatie er ook genoeg verwijzingen naar jouw product of dienst zijn. Al mag dit ook weer niet te veel zijn, want dan komt het weer te snel als gewone reclame over.

Het teveel posten van content kan ook schadelijk zijn voor jouw bedrijf. Want waardevolle informatie delen is belangrijk, maar te veel informatie delen komt over als spammen. Bij Content Marketing heb je geduld nodig en moet je niet meteen directe resultaten verwachten. En zeker niet als je het op een organische manier wil laten verlopen. Content Marketing stopt ook nooit. Het is dan ook vooral een kwestie van vol te houden.

Content Marketing en ROTS Creators

ROTS Creators beschikt over een team van marketingspecialisten met SEO-kennis en werkt samen met enkele uitstekende grafische designers. Wij werken dus niet alleen een sterke strategie uit dat wérkt maar we zorgen ook voor de content om dit plan te laten slagen. Een marktonderzoek naar jouw doelgroep maakt hier uiteraard ook onderdeel van. Bij Rots Creators zijn we zeer inventief en proberen we dan ook voor elk budget het perfecte plan uit te tekenen. Vraag vandaag nog een gratis kennismakingsgesprek aan en kom te weten wat wij voor jou kunnen betekenen. Nog meer bijleren over online zichtbaarheid?

More
articles