Wat kost een logo?

De vraag die wij vaak krijgen is ‘wat kost een logo?’. Maar helaas is daar geen duidelijk en eenzijdig antwoord op te geven. Want de kostprijs van een logo wordt namelijk bepaald door een paar factoren. Zoals de kwaliteit, het tarief van de ontwerper, maar ook het bestandsformaat. Maar ook het soort logo, want een logo in 3D zal nu eenmaal meer kosten als een simplistisch, klein logo zonder speciale effecten. Hieronder krijg je een goed overzicht van alle kosten waarbij je rekening moet houden. Let wel op! Dit zijn louter richtprijzen. Voor een exacte prijs kan je altijd een gratis offerte bij ons aanvragen.

Wat kost een logo?

GRATIS

Als je over de nodige kennis beschikt van programma’s als Adobe Illustrator dan kan je zelf een logo ontwerpen. De enige kost die je dan hebt, is de abonnementskost van deze programma’s. Heb je deze kennis niet, dan kan je nog altijd een logo ontwerpen via een website waar dit gratis kan. Realiseer alleen wel dat je dan een .JPEG bestand krijgt waar je amper tot geen mogelijkheden mee hebt. Zo zal het vergroten van het logo voor een afdruk op een affiche of banner nooit lukken zonder een enorm kwaliteitsverlies. In de meeste gevallen zal het logo zelfs wazig zijn om nog maar te spreken van de goedkope uitstraling naar uw klanten toe.

€5 tot €150

Een andere goedkope optie is een website zoeken die logo’s snel en gemakkelijk voor jou genereert. Natuurlijk moet je geen originaliteit verwachten en kan het zijn dat je logo’s tegenkomt die wel heel hard lijken op jouw logo. Daarnaast zijn ook deze logo’s meestal niet in de juiste bestandsformaten te verkrijgen. Je kan namelijk niet verwachten dat een logo met een duur programma gemaakt wordt en de ontwerper daar dan geen kosten voor doorrekent. Daarnaast zul je deze logo’s nadien niet meer kunnen aanpassen, wat naar onze mening toch ook een groot nadeel is!. 

€150 tot €400

Een professionelere oplossing is een freelance grafisch ontwerper die voor jou een logo maakt. Die zal dan vaak voor een logo tussen de 150 en 400 euro bij jou aanrekenen. De voordelen hiervan zijn dat je een origineel logo zal hebben dat naar alle waarschijnlijkheid in de juiste bestandsformatenafgeleverd wordt. Dit navragen is dus essentieel! Bedenk wel dat er door de freelancer minder aandacht besteed wordt aan de marketingstrategie en positionering op de markt! Wat zeer essentieel is bij een logo dat een leven lang mee gaat. Want je mag niet vergeten dat een logo één van de eerste dingen is die de klant van jouw bedrijf ziet. Je wil dus een goede eerste indruk maken. Een onderzoek naar jouw doelgroep bij het ontwerp van jouw logo is dus essentieel.

 
Wat kost een logo?

€400 tot ….

De laatste en tevens duurste maar wel meest kwalitatieve keuze is ongetwijfeld je logo laten ontwerpen door een gespecialiseerd design bureau. Je krijgt niet alleen een prachtig, origineel logo in de juiste bestandsformaten, er zit ook een verhaal, onderzoek en marketingstrategie aan verbonden. Zodat het logo de juiste uitstraling geeft naar je klanten toe en klanten voor jouw bedrijf wint. Dat is tenslotte het uiteindelijke doel. Het maken van een logo bij een gespecialiseerd bedrijf zal iets meer tijd in beslag nemen gezien het onderzoek en de professionele aanpak. De prijs van een logo ontwerpen bij een gespecialiseerd bureau start bij 400 euro. De mogelijkheden zijn eindeloos maar de grafisch ontwerper helpt u bij het maken van de juiste keuzes.

Wat kost een logo bij ROTS Creators?

ROTS Creators bestaat uit een gespecialiseerd team dat bestaat uit enkele jonge en ervaren designers die samen voor de ideale mix zorgen. Wat er voor zorgt dat je een logo krijgt dat niet alleen origineel is, maar waar ook een strategie achter zit. Omdat er door meerdere mensen aan jouw logo gewerkt wordt beginnen onze prijzen vanaf 400 euro voor een ontwerp. Maar omdat wij bij ROTS Creators er ons goed van bewust zijn dat het voor starters niet altijd evident is om deze bedragen neer te leggen zonder dat er inkomsten zijn gemaakt, is er de mogelijkheid om dit bedrag te spreiden over een periode. Besparen op je logo is echter geen verstandige keuze. Je logo zorgt namelijk mee voor je naamsbekendheid en je herkenbaarheid. Vraag nu vrijblijvend een gratis offerte aan!

Hoe gaat het ontwerp van een professioneel van een logo in zijn werk?

Eerst is er een verkennend gesprek waarbij wij jouw bedrijf en waar jullie voor staan leren kennen. Daarna onderzoeken wij de doelgroep en wat deze doelgroep belangrijk en interessant vindt. Nadien heb je de keuze uit enkele eerste ontwerpen waarvan we er één volledig uitwerken. Hierna kan je nog één keer bekijken of er nog aanpassingen moeten gemaakt worden. Vervolgens krijgt u het logo toegestuurd in verschillende bestandsformaten zodat je de logo’s op alle mogelijke manieren kan gebruiken zonder kwaliteitsverlies.

More
articles