Waarom zakelijke kerstkaarten sturen?

Een kerstkaart sturen is een traditioneel gebeuren en wordt vaak gezien als een zeer persoonlijke aangelegenheid tussen vrienden en families. Toch kan het ook voor bedrijven een zeer goede en belangrijke manier zijn om aan marketing te doen. Een traditionele kerstkaart zal namelijk veel sneller en langer in het geheugen blijven dan een boodschap via e-mail. Hieronder kan je nog enkele andere voorbeelden vinden waarom jij als bedrijf een zakelijke kerstkaart nodig hebt!

1 Klantenbinding

Een originele, zakelijke kerstkaart zal door veel (potentiële) klanten als een aangename verrassing ervaren worden. Daarnaast komt dit veel beter en persoonlijker over dan een e-card via mail. Een traditionele kerstkaart komt dus persoonlijker over waardoor de band tussen klant en bedrijf versterkt wordt! Een extra stap die je kan maken om het nog persoonlijker te maken is de adressen op de enveloppen met de hand (laten) schrijven. Dit kan een klein detail lijken maar zal een enorm verschil zijn in de ervaring van de klant. Bij heel goede klanten kan je er zelfs aan denken om ook de kerstkaart zelf te schrijven met een unieke, op maat geschreven boodschap.

2 Waardering

Een zakelijke kerstkaart is ook een blijk van waardering. Dit geeft de klant het gevoel dat hij of zij belangrijk is voor jou. Een effect dat je niet bereikt met een e-card via e-mail of Facebook. De waardering voor jouw bedrijf zal stijgen en dat moet precies zijn wat je wil bereiken met je kerstkaart. Een originele gepersonaliseerde kaart kan hierbij helpen. Je zal de dag van vandaag namelijk niet de enige zijn die dit doet. Je wil dus opvallen tegenover anderen. En dat is precies waar ROTS Creators je mee kan helpen.

3 Je merk positief onder de aandacht krijgen

Je merk of bedrijf op een positieve manier onder de aandacht krijgen, is de dag van vandaag niet altijd zo gemakkelijk. Een zakelijke kerstkaart kan hier helpen. Er zal namelijk niemand een slecht gevoel krijgen bij het zien van een originele kerstkaart. Let wel op! Op deze kerstkaart mag geen puur commerciële boodschap te zien zijn. Want dan kan je het tegenovergestelde effect krijgen. Een professionele kerstkaart van je bedrijf is dus enkel voor het versterken van de band met de klant.

 
zakelijke kerstkaarten bord

Waarop letten bij het versturen van een zakelijke kerstkaart?

1 Verzend je kaart op tijd

Je kaart op tijd verzenden is essentieel! Niet te vroeg, want dan wordt de kaart misschien over het hoofd gezien. Maar ook niet te laat. Want er zijn een heleboel bedrijven die hun deuren sleutel tijdens de eindejaarsperiode. Daarnaast komt het ook niet goed over wanneer jouw zakelijke kaart na kerst aankomt. Het lijkt er dan op dat je de klant vergeten bent en last-minute nog iets gestuurd hebt. Een mooie richtdatum is de week na 6 december (Sinterklaas). Bestel je kerstkaarten dus tijdig, want je gaat niet van ontwerp naar druk in één dag.

2 Originele zakelijke kerstkaart

Het ontwerp is van groot belang. Een originele, zakelijke kerstkaart is essentieel. Je wil namelijk opvallen tussen alle andere kerstkaarten. Al moet de kaart niet alleen origineel zijn maar ook nog eens passen bij jouw bedrijf. Een professioneel team als ROTS Creators kan jouw helpen bij het ontwerpen en drukken van persoonlijke kerstkaarten. Wij doen niet alleen een klein marktonderzoek maar ook het volledig ontwerp van de kerstkaart. Daarnaast verzorgen wij ook de druk van de kerstkaarten zodat wij zeker zijn dat de professionele kerstkaarten van hoge kwaliteit zijn. En om een totaaloplossing aan te bieden, is er ook de mogelijkheid om de kerstkaarten door ons te laten bezorgen bij jouw klanten.

3 Geen commerciële boodschap

Je zakelijke kerstkaart kan beter geen commerciële boodschappen bevatten. Je kerstkaart zal namelijk meer gezien worden als reclame in plaats van een vriendelijk attentie. En daarmee bereik je niet het doel dat je als bedrijf met een kerstkaart wil bereiken. Ook een kortingsbon bij de kerstkaart steken doe je beter niet. Dit wordt vaak gedaan maar heeft helaas geen goed effect. Een professionele kerstkaart mag in principe niet veel verschillen met een gewone traditionele kerstkaart. Het enige grote verschil zit hem in de afzender, ontvanger en de opmaak van de tekst.

Waar kan ROTS Creators helpen?

ROTS Creators beschikt over uitstekende graphic designers die jouw kerstkaart volledig van nul zullen ontwerpen. Er is ook de keuze om authentieke, getekende ontwerpen aan te vragen. Je bent bij ons dus niet alleen zeker van een unieke, zakelijke kerstkaart, maar ook van een ontwerp dat bij jouw bedrijf past en waar onderzoek naar gedaan is. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om de kaarten door ons te laten drukken waardoor u zeker bent van de hoogste kwaliteit. Om een totaalaanbod te bieden, is er ook de mogelijkheid om je zakelijke kerstkaarten te laten bezorgen door ons. Zakelijke kerstkaarten kunnen ook perfect geïntrigeerd worden in de content marketing strategie. Contacteer ons voor de mogelijkheden. 

More
articles