Waarom met bloggers samenwerken?

Waarom is het interessant om als bedrijf of merk samen te werken met bloggers? Wat zijn de voordelen en de nadelen en wat kost een dergelijke samenwerking? Een paar vragen die wij regelmatig krijgen en waar we in deze blogpost zo een uitgebreid mogelijk antwoord op geven.

1 Bereik vergroten

Samenwerken met bloggers kan je bereik vergroten en ervoor zorgen dat je meer naamsbekendheid krijgt. Bij de juiste keuze van blog bereik je ook jouw specifieke doelgroep en dat zonder dat deze doelgroep dit als reclame ervaart. Wat je met een eigen blog of reclameboodschap mist. Enkele mogelijkheden om je bereik te vergroten dankzij een blogger is via een give-away of een product review. Bij ROTS Creators zoeken wij in onze database van getalenteerde bloggers de juiste persoon voor jouw campagne. Zo kan jouw product of dienst in de kijker gezet worden. En dat heeft natuurlijk een positief effect op de verkoop ervan.

2 Content Creatie

De dag van vandaag is Content Marketing één van de belangrijkste en meest gebruikte vormen van marketing. Door het samenwerken met een blogger krijg je niet alleen de reclame maar ook de content (het beeldmateriaal) er zo bij. Content die anders ook een enorme kostprijs heeft om te laten maken, door bijvoorbeeld professionele fotografen of videomakers. Als merk kan je de blogger vragen om een 10 tal extra beelden door te sturen van jouw product of merk. Deze content kan je dan gebruiken voor je eigen kanalen zoals je website of social media. De bloggers in onze database zijn zo geselecteerd dat je samenwerkt met de meest professionele creators, waardoor ook de content van een zeer hoog niveau zal zijn.

3 Linkbuilding

De dag van vandaag is linkbuilding nog altijd één van de belangrijkste aspecten binnen SEO (zoekoptimalisatie van website). Het verkrijgen van een link van een blog die goed is opgebouwd en regelmatig post, is dus van enorme waarde! Ook dit zal teweeg gebracht worden als je samenwerkt met een blogger. Let wel op, ook de blogger is op de hoogte van de waarde van zo een link en zal hier ook een extra vergoeding voor vragen. Bij ROTS Creators proberen wij voor onze klant altijd te onderhandelen dat de prijs van een link inbegrepen is in een blogpost. Als dit niet het geval is, zal de prijs afhankelijk zijn van de domein-autoriteit van de website van de blogger.

 
Met bloggers samenwerken

4 Andere invalshoeken

Als je samenwerkt met professionele bloggers dan krijg je vaak ook feedback, wat dan weer zorgt voor een nieuwe invalshoek. Zo kan een blogger met een heel leuk en nieuw creatief idee komen dat jij in de toekomst ook kan gebruiken. Een goede blogger zoekt samen met jou naar de beste manier om jouw product of merk te promoten en vaak komen daar hele mooie dingen uit. Een juiste match met de juiste blogger is dus essentieel en dat is precies wat wij met ROTS Creators kunnen bereiken.

5 Andere kanalen

Als je samenwerkt met bloggers is de kans ook groot dat je zichtbaarheid krijgt op verschillende andere kanalen. Een professionele blogger heeft meestal ook een Instagram-, Facebook-, Twitter- of ander social media-account. En daar kan je eveneens op inspelen. Een campagne met een blogger kan dus verlopen via verschillende kanalen, wat de zichtbaarheid voor jouw bedrijf natuurlijk vergroot. Bij het onderhandelingsproces kunnen wij als bureau ook vragen om op verschillende kanalen de campagne te promoten.

6 Samenwerken met bloggers is goedkoper

Het samenwerken met bloggers is veel goedkoper dan andere traditionele media. Zo zal een advertentie in de krant of magazine vaak het dubbele kosten in vergelijking met een blogger, maar met hetzelfde bereik. Laat staan wat een reclame spot op televisie of radio wel niet kost. Daarnaast bereik je met een blogger ook meteen het juiste doelpubliek. Stel dat je babyvoeding verkoopt, dan is het aangeraden om met moeder-blogs samen te werken. Een advertentie of radiospot bereikt dan misschien meer mensen, maar een groot deel van dit publiek is niet eens geïnteresseerd in babyvoeding. Terwijl de lezers van een moeder-blog wel allen (jonge) moeders zijn. Ook kan je met Google Analytics veel beter meten wat de samenwerking nu effectief heeft opgebracht. Ook wij van ROTS Creators zullen alle statistieken op de voet volgen en na de campagne een analyse en rapport bezorgen.

Bloggers Campagne met ROTS Creators

Laat je begeleiden door ons professioneel team als je wil samenwerken met bloggers. Alleen zo zal je gericht te werk kunnen gaan en heeft Influencer Marketing nut. Wij beschikken niet alleen over een zeer uitgebreide, getalenteerde database van bloggers maar proberen ook jouw merk of product aan de juiste blogger te koppelen. Wat dus het belangrijkste aspect is om bepaalde doelen te bereiken. Daarnaast onderhandelen wij over een correcte prijs en stellen we een contract met voorwaarden op waar de blogger zich aan moet houden. Ook de analyse en het eindrapport van de campagne nemen wij volledig op ons.

More
articles