Waarom samenwerken met influencers?

Het samenwerken met influencers kan zeker een meerwaarde voor jouw bedrijf of onderneming betekenen. Alleen is het noodzakelijk om een juiste match te vinden tussen de influencer en het desbetreffende bedrijf. Daarnaast is een controle van de influencer en zijn engagement essentieel. Twee zaken die wel eens verkeerd kunnen lopen indien je hier als bedrijf weinig kennis van hebt. Daarom biedt ROTS Creators een dienst aan waarbij deze twee factoren onderzocht worden zodat je een succesvolle campagne kan opstarten. Waarom je zou samenwerken met influencers en wat de voordelen zijn van een influencer-campagne, lees je hier.

1 Juiste doelgroep

Onder “influencers” verstaan wij iedere persoon die een aanzienlijk aantal volgers en hoog engagement heeft op sociale media. Dit kan een blogger, YouTuber, Instagrammer, Facebooker of TikToker zijn. Wanneer je de juiste influencers voor een samenwerking weet te vinden, dan bereik je ook meteen de juiste doelgroep. Een doelgroep die veel meer engagement zal tonen dan bij de traditionele media. Je kan dus veel gerichter en vooral persoonlijker communiceren met je doelgroep wat voor een beter resultaat zal zorgen. Een goed onderzoek naar de juiste influencers en zijn/haar volgers is dus essentieel! Anders mist de campagne zijn doel.

2 Content Creation

Bij het samenwerken met professionele influencers krijg je natuurlijk ook originele content. Content (beeldmateriaal) waarvoor je anders afzonderlijk ook al heel wat zou moeten betalen. In sommige contracten wordt er soms afgesproken om nog extra content te laten maken door de influencers. Zo kan deze waardevolle content ook op de eigen social media-kanalen gebruikt worden. Een goede en volledige taakomschrijving en afspraken in het contract is hier de belangrijke factor die je niet mag vergeten. Content Marketing is de dag van vandaag één van de populairste marketing technieken. 

3 Goedkoper dan traditionele media

Daarnaast is het samenwerken met influencers ook veel goedkoper als je het vergelijkt met de traditionele media. Zo zal je voor hetzelfde bereik bij een influencer vaak de helft of soms nog goedkoper uitvallen dan bij de traditionele media zoals kranten, adds en televisie. Let wel op! Een goede influencer werkt niet gratis! Professionaliteit kost nu eenmaal geld. Al zal de prijs voor zowel de reclame als de content wel een stuk goedkoper uitvallen.

 
samenwerken influencer op instagram

4 Geen adblockers

Je omzeilt door het samenwerken met influencers ook de adblockers die op veel computers geïnstalleerd is. Je kan dus niet alleen jouw doelgroep bereiken maar ook effectief iederéén van je doelgroep. Daarnaast komt de informatie op een veel organischere manier over waardoor niet iedereen het gevoel van reclame ervaart. Wat dan weer beter is voor de campagne! De regels omtrent reclame en influencers worden wel regelmatig aangepast en de dag van vandaag moeten samenwerkingen wel aangegeven worden. Het niet nakomen van deze regels kan zowel het bedrijf als de influencers een boete opleveren.

5 Heel goed meetbaar

Het samenwerken met influencers kan ook zorgen voor nieuwe inzichten. Een professionele influencer zal namelijk met een aantal originele ideeën over de brug komen om jouw merk of product te promoten. Deze ideeën of invalshoeken kan jij dan weer meenemen naar verdere campagnes in de toekomst of zelfs als nieuwe marketingstrategie. Een goede influencer-campagne zal je dus niet alleen content, data en reclame (bereik) opleveren maar ook heel wat inspiratie voor de toekomst!

Waar kan ROTS helpen bij het samenwerken met influencers?

Niet alleen het vinden van de juiste influencers maar ook het het controleren van de echtheid van de influencers is zeer belangrijk! En dat is precies waar wij bij ROTS Creators in gespecialiseerd zijn. Wij beschikken over een getalenteerde database aan echte influencers met een grote engagement rate. Daarnaast gaan wij ook voor jouw bedrijf in onderhandeling met de influencers om zo veel mogelijk uit je budget te halen.

More
articles