Wat is een Influencer?

Een Influencer is een (bekend) persoon dat een zeker aantal volgers heeft. Deze persoon gebruikt zijn of haar bekendheid om promotie te maken voor merken en mensen te beïnvloeden in hun koopgedrag. Een influencer duikt niet zo maar op in een reclamefilmpje, maar ze integreren een product of merk in het dagelijkse leven. Influencers zijn vaak creatieve personen die hun eigen beelden maken. Zo komt reclame authentieker over ten opzichte van traditionele media. De effectiviteit van influencers wordt soms wel eens in vraag gesteld. Maar dan komt dat eerder door een slechte match tussen merk en influencer. Je kan influencers op alle platformen terugvinden. Op zowel Facebook, Instagram als Twitter. Maar ook op Pinterest en YouTube tot zelfs op TikTok.

Waarom gebruiken bedrijven Influencers?

Influencers hebben een groot bereik, maar daarnaast hebben ze ook meteen het juiste doelpubliek dat een merk voor ogen heeft. De traditionele media bereikt veel mensen tegelijk maar trekt niet altijd de juiste mensen aan. Denk maar aan ongewenste reclamefolders in uw brievenbus of radiospots over gehoorapparaten als u nog jong en horend bent. Dat is een verspilling van geld en tijd. Traditionele media mist soms hun effect bij een heel groot deel van de bevolking. 

Als bedrijf inzetten op influencer marketing is dus een innovatieve, interactieve maar ook nodige stap van B2C wil u enerzijds een groter doelpubliek bereiken maar anderzijds ook meteen de juiste mensen. 

Soorten influencers

In feite is iedereen een influencer. En dat is al jaren zo nog voor de term uitgevonden was. Je beste vriendin die een mooie handtas draagt en jij vraagt waar ze die gekocht heeft of jouw buurman die de haag feilloos snoeit met zijn nieuwe heggenschaar en jij de volgende dag ook zo een gaat kopen. Dat is ook influencen of beïnvloeden. Het bestaat dus al jaren maar online wordt dit fenomeen alsmaar populairder. 

We hoeven tegenwoordig zelfs geen account van duizenden volgers meer te hebben om onszelf influencer te noemen. Iemand die iets deelt op sociale media waardoor een ander dit gezien en misschien geliked heeft, maakt van deze eerste persoon een influencer. We maken een onderscheid tussen volgende categorieën van influencers:

Soorten influencers

Een van de populairste en meest gebruikte bestandsformaten voor een logo is een .PNG (Portable Network Graphics) bestand. En dat komt dan vooral door de transparante achtergrond dat het logo krijgt. Hierdoor kan je het logo dus op elke achtergrond gebruiken zonder dat je verbonden bent met een achtergrondkleur. Dit maakt het zeer geschikt voor drukwerk. Een .JPG is daarin dus beperkter. Een .PNG bestand is noodzakelijk. Dat zal je snel genoeg merken. Ook bij de afdruk is er minder kwaliteitsverlies dan bij een .JPG.

 

Nano-Influencers

Nano-influencers zijn influencers met een bereik tussen de 100 en 5.000 volgers. Op zich vinden deze personen zichzelf misschien geen influencer, maar zoals eerder gezegd is iedereen dat in feite. Het grote voordeel aan samenwerken met nano-influencers? Het lage budget dat ze hanteren en de oprechte relatie met hun volgers.

 

Micro-influencers

Micro-influencers zijn influencers met een bereik tussen de 5.000 en 50.000 volgers. Dit soort influencers heeft een hoge engagement rate omdat ze authentiek en betrouwbaar overkomen. Ze nemen de tijd om te reageren op vragen van volgers en hun content voelt veel spontaner en persoonlijker aan. Ze zijn ook gemakkelijker bereikbaar en staan open voor verschillende soorten van samenwerkingen.

 

Meso-influencers

Meso-influencers zijn influencers met een bereik tussen de 50.000 en 100.000 volgers. Hun bereik is eerder hoog en hun engagement ligt ook vaak hoger dan bij macro-influencers. Hun geleverde content is meestal professioneel maar toch authentiek. Een zeer interessante groep om mee samen te werken mits het echte volgers betreft

 
Wat is een Influencer?

Categorieën

De juiste match met de target audience (doelgroep) van de influencer is ook van belang. Echte volgers, die echte interesses hebben in jouw product of dienst. Alleen zo is influencer marketing waardevol voor je bedrijf en zal je de voordelen snel opmerken. 

Onze database aan influencers is zo heterogeen dat wij op verschillende invalshoeken kunnen inspelen. Enkele voorbeelden van categorieën: Fashion, Beauty, Travel, Lifestyle, Motherhood, Food&Beverages, Literature, Fitness/Yoga/Sports, Outdours, Comic, Family, Interior, Health, Music, Photography, Technology, Science en Sustainable. En dat zijn dan nog maar enkele voorbeelden. Je begrijpt dus dat een goede match zeer belangrijk is.

Wat kan ROTS Creators voor jou betekenen?

Een ander bestand dat uit vectoren bestaat en dus vergelijkbaar is met het .EPS bestand is het .AI (Adobe Illustrator) bestand. Ook dit bestandsformaat is uitermate geschikt voor een logo. Want ook dit logo is uitrekbaar en perfect te vergroten zonder kwaliteitsverlies. Ook eventuele aanpassingen aan het logo zijn gemakkelijk door te voeren door iemand met kennis van Adobe Illustrator. Ook dit bestand getuigd van kwaliteit.

More
articles