Wat is Influencer Marketing?

Wat is Influencer Marketing nu eigenlijk? Het is een soort marketingstrategie waarbij men influencers, mensen met (veel) volgers op sociale media, efficiënt gaat inzetten om meer zichtbaarheid voor bedrijven en merken te creëren in de digitale wereld. Influencer marketing wordt alsmaar populairder maar ook belangrijker om meer leads te genereren. 

Maar liefst 86% van de vrouwen laat zich inspireren door sociale media en influencers om iets aan te kopen. Ook jongeren gaan vooral af op de mening van de influencers die zij volgen. 

Dat komt omdat ze meer vertrouwen hebben in de mening van een “echt persoon” die ze denken te kennen dan in een reclamecampagne van het merk zelf. Recensies zijn belangrijker dan wat het merk zelf vertelt. Daarenboven willen volgers graag op hun idolen gelijken en zullen ze sneller geneigd zijn de producten te kopen die zij aanraden. Volgers vereenzelvigen zich maar al te graag met hun favoriete influencers. Dat was vroeger al zo dankzij beroemdheden, maar nu des te meer dankzij influencers – de moderne beroemdheden van deze tijd.

Waarom doen bedrijven aan Influencer Marketing?

De wereld evolueert. Vroeger kreeg men enkel reclame op affiches te zien, nadien ook op televisie en radio en nu dus ook via sociale media. Sinds 2016 is influencer marketing groter dan traditionele printmedia. Het is dus logisch dat bedrijven hier steeds meer op willen inzetten.

Influencers hebben een groot bereik, maar daarnaast hebben ze ook meteen het juiste doelpubliek dat een merk voor ogen heeft. De traditionele media bereikt veel mensen tegelijk maar trekt niet altijd de juiste mensen aan. Denk maar aan ongewenste reclamefolders in uw brievenbus of radiospots over gehoorapparaten als u jong bent. Dat is een verspilling van geld en tijd. Traditionele media mist soms hun effect bij een heel groot deel van de bevolking. 

Als bedrijf inzetten op influencer marketing is dus een innovatieve, interactieve maar ook nodige stap van B2C wil u enerzijds een groter doelpubliek bereiken maar anderzijds ook meteen de juiste mensen. 

wat is (online) influencer marketing

Waarom moet u het doen?

Wat de voordelen van Influencer Marketing zijn leggen we ja dan ook graag uit. Want deze zijn eindeloos! Hieronder kan u een selectie van de beste voordelen terugvinden.

Waarom kan ROTS helpen bij uw Influencer Marketing?

Wij beschikken als professioneel bureau over een database van een heterogene groep influencers, bloggers, vloggers, content creators, Tiktok’ers en Youtubers. En al deze online creatievelingen hebben ook een zeer gedifferentieerd publiek en verschillend aantal volgers. Mede dankzij jouw input en wensen, kunnen wij steeds de gepaste influencer koppelen aan jouw bedrijf. Dat is van groot belang bij influencer marketing. De juiste man op de juiste plaats. Anders verliest deze vorm van marketing zijn effect.

Wij doen tevens onderzoek naar de echtheid van profielen, want er komt helaas ook vaak fraude voor met bijvoorbeeld het kopen van valse volgers of likes. Maar die halen wij er met gepaste tools zo tussenuit. Die krijgen bij ons bureau geen kans. Jouw merk is bij ons in veilige, betrouwbare handen. Door jarenlang zelf in die wereld te circuleren en collega-influencers allerlei tricks te zien uitproberen, kunnen wij fraude snel detecteren. Het is ook zo dat je soms bent beter af bent bij een micro-influencer dan bij iemand met duizenden volgers.

De juiste match met de target audience (doelgroep) van de influencer is ook van belang. Echte volgers, die echte interesses hebben in jouw product of dienst. Alleen zo is influencer marketing waardevol voor je bedrijf en zal je de voordelen snel opmerken. Enkele platformen waarvoor wij van dienst kunnen zijn is Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter.

Date

More
articles