Wat is Contentsyndication?

Bij contentsyndication wordt jouw gedeelde content gepubliceerd op ander websites. Deze content is vaak al gepubliceerd op de eigen kanalen zoals een blog of website. Maar ook een podcast, video of social media post kunnen ze ‘herpubliceren’ op andere websites.  

Het grote voordeel van deze content is dat jouw content gezien wordt door een veel groter publiek. Je naamsbekendheid zal dus zeker groeien, het nadeel is dan weer dat je geen leads zal kunnen ontvangen. Je content wordt namelijk op een andere website gebruikt. Bij contentsyndication in het achterhoofd moet er dus zeker rekening gehouden worden met het type content. 

“Je naamsbekendheid zal dus zeker groeien, het nadeel is dan weer dat je geen leads zal kunnen ontvangen. Je content wordt namelijk op een andere website gebruikt.”

Hoe aan Contentsyndication beginnen?

Kwalitatieve content

 Bij contentsyndication is de content de belangrijkste factor. Deze moet namelijk perfect aansluiten bij de doelgroep. Daarnaast moeten er ook genoeg verwijzingen naar je bedrijf bevatten. En dat zonder de lezer het gevoel te geven dat dit reclame is. Een goed bedacht content marketing plan is hier dus zeker op zijn plaats. 

Het juiste netwerk

Het distribueren van je content kan je door gebruik te maken van een netwerk dat de verspreiding over verschillende website’s tegelijkertijd verzorgt. Dit kan gratis bij website’s als Quara, Slideshare en Medium. Wil je voor een uitgebreider en betalend e versie dan kan je gaan kijken naar website’s zoals Taboola.

Daarnaast kan je ook gebruik maken van alle social media kanalen zoals Facebook, Linkedin en zelfs Instagram. Ook kan je de geschreven Press zoals kranten en magazines aanspreken. Want ook zij zijn vaak opzoek naar extra content. 

Contentsyndication niet goed voor SEO?

Wanneer je Contentsyndication juist toepast zal dit geen negatief effect hebben op je SEO-strategie. Zo wacht je best twee weken met het herpubliceren van je content nadat jij hem eerst geplaatst hebt. Zo hebben de zoekmachines genoeg tijd om jouw content als origineel te indexeren. 

Daarnaast is zeer belangrijk om de ‘rel=canonical’ tag toe te voegen aan je content die gepubliceerd wordt op andere websites. Het geeft jou de kans zoekmachines aan te geven dat dit gedupliceerde content is. 

Ook onderaan de content een link toevoegen die verwijst naar de originele pagina met content is aan te raden. Wanneer dit niet kan bij de website die jouw content wil publiceren kan je beter opzoek naar een andere website die dit wel toelaat.