Wat is outbound marketing?

Outbound marketing is een traditionele marketing techniek waarbij de marketeer gebruik gaat maken van onderander krantenartikels, radio en TV reclame, flyers, direct mail en telemarketing. Deze techniek die vooral gericht is op het  het pushen van je boodschap wordt door velen als een verouderde techniek gezien waardoor deze techniek minder populair is. 

De dag van vandaag wordt er vooral gebruik gemaakt van de inbound marketing techniek. Die op een veel natuurlijkere manier aan lead generation doet.  Wij geloven echter dat een goede mix van deze technieken vaak de ideale optie is. Zo kan een outbound marketing campagne in functie van een inbound campagne zeer succesvol zijn. 

“Outbound marketing is een traditionele marketing techniek waarbij de marketeer gebruik gaat maken van onderander krantenartikels, radio en TV reclame, flyers, direct mail en telemarketing.”

Voor en nadelen van Outbound Marketing?

Hoewel outbound marketing de dag van vandaag minder en minder voordelen heeft is het grootste voordeel van deze techniek dat je meteen resultaat zal zien. Iets wat je bij inbound marketing iets minder snel zal hebben. Je kan je dus ook snel aanpassen als er geen reactie komt, bij inbound marketing zal je pas na een tijd merken dat het niet werkt.  

Het grote nadeel van outbound marketing is natuurlijk de prijs. Een advertentie in de krant of televisie zal je dan ook heel wat kosten. Komt daar dan ook nog eens bij dat outbound vaak als storend ervaren wordt. Het effect van deze marketingtechniek is de laatste jaren dan ook afgenomen. 

Wie dus wil starten met outbound marketing zal eerst een goed marktonderzoek moeten doen om te kijken waar en hoe je de juiste doelgroep voor je product gaat bereiken. 

 

Wat is het verschil met Inbound Marketing?

Waar het bij outbound marketing vooral rond het product of de dienst gaat. Gaat het bij inbound marketing vooral rond de klant.  Zo gaan we content produceren waar de klant echt iets aan heeft. Dit kan in de vorm van een gratis ebook, blog, podcast of zelfs video’s. We gaan dus op een organische manier leads proberen verzamelen. Het tegenovergestelde van outbound marketing dus. Soms kan de ene techniek de andere techniek wel ondersteunen en zelfs versterken. 

Conclusie

Outbound Marketing heeft zeker nog een toekomst alleen moet de manier waarop misschien wel veranderen. Zo moet je de boodschap niet te hard gaan pushen en moet niet alle advertising rond de het product alleen gaan. Alleen inzetten op deze marketingtechniek of inbound marketing  is echter geen goed idee. Zorg daarom voor een goede mix tussen met zowel een korte als lange termijnvisie.