marketingbureau toerisme

ROTS Creators is gespecialiseerd in digitale marketing voor de toeristische sector. Wij mochten al met tientallen hotels, touroperators en toeristische diensten succesvol samenwerken en voor hen meer online zichtbaarheid creëren.

ROTS Creators differentieert zich door all-round te werken. Van de branding tot website tot sociale media-kanalen onderhouden: u kan bij ons terecht. Zelfs voor de content creatie, het maken van aangepast beeldmateriaal, zorgen wij. Natuurlijk kan u ook voor één van deze diensten beroep doen op ons.

Daarnaast hebben wij ervaring in het werken met zowel grote ketens als kleinere zelfstandigen. Het is onze dagelijkse bezigheid om voor hen meer online zichtbaarheid en merkbekendheid te realiseren. Zoekt u een marketingbureau in toerisme? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! 

Voor ROTS Creators kiezen kan een meerwaarde betekenen voor uw bedrijf aangezien wij het meeste ervaring hebben in werken met bedrijven uit de toeristische sector. We hebben reeds met meer dan 50 nationale en internationale hotels, touroperators en toeristische diensten mogen samenwerken om hun online zichtbaarheid te vergroten. Dit op verschillende kanalen en met verschillende insteken. Zowel voor het bouwen van website als voor het uitbouwen van hun sociale media. Maar ook Influencer Marketing, het schrijven van blogposts en het creëren van content komt aan bod.

What we do

U kan bij ons terecht voor het ontwerpen en bouwen van SEO-proof websites. Ook het in de markt zetten van uw website behoort tot de mogelijkheden. Indien u reeds een bestaande website hebt, kunnen wij een SEO-analyse doorvoeren om te bekijken welke verbeterpunten er zijn. Geheel vrijblijvend beslist u al dan niet iets met deze analyse te doen. Wij kunnen hier uiteraard advies en sturing in geven.

Waar blinken wij in uit: ervaring, bookingsprogramma’s implementeren, SEO-copywriting, blogposts.

Bookingsprogramma’s: Het implementeren van bookingsprogramma’s is iets waar niet elk digitaal bureau gespecialiseerd in is en vereist een bepaalde kennis. Wij Online boekingen Wij zorgen ervoor dat u zowel de software live kan gebruiken als op de website zodat klanten rechtstreeks kunnen boeken of reserveren. We linken bijkomstig ook het bookingplatform met bijvoorbeeld Booking.com, Airbnb, etc. We stemmen alles haarfijn af op elkaar om de werking van uw boekingen optimaal te laten verlopen.

SEO-copywriting: SEO-copywriting is belangrijk voor de vindbaarheid van uw website op bijvoorbeeld zoekmachines als Google. Wij houden bij de bouw van uw website meteen rekening met de SEO en daarvoor zal u beter gevonden worden online. Niet onbelangrijk in een zeer concurrerende sector.

Blogposts: Blogposts dragen bij aan de SEO-strategie voor uw website. We kunnen deze in verschillende talen aanleveren. Voor elk thema binnen de toeristische sector, maar ook bijvoorbeeld voor het schrijven van nieuws- en persberichten, kan u bij ons terecht. Ook andere content creatie kan voorzien worden voor uw website (en andere kanalen). Denk maar aan fotografie, videografie, brochures, grafieken, Al deze content moet bijdragen aan de SEO-strategie van uw onderneming en uiteindelijk zorgen voor meer zichtbaarheid.

U kan ook bij ons terecht voor het onderhouden van uw social media-kanalen. We weten dat het onderhouden van Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, TikTok, Twitter, … veel tijd, energie en kennis vraagt. Tijd die u liever aan uw business spendeert. Daarom kan u beroep doen op ons om deze kanalen up-to-date te houden want het belang van aanwezigheid op sociale media is reeds aangetoond. Enkel aanwezig zijn is echter onvoldoende. U moet altijd actief aanwezig zijn zodat u gezien wordt en uw potentiële klanten niet bij de concurrentie terecht komen.

Waar blinken wij in uit: ervaring, beheer, persoonlijke aanpak, influencer marketing, communicatie influencers, customer service, connecties

Beheer: Het beheer van social media-kanalen in de toeristische sector is ons niet vreemd. Wij beheren al jaren (verschillende) platformen binnen de sector met succes. We weten hoe we het beste een contentkalender opmaken, welke posts er werken (en welke niet), we kennen en volgen de trends nauwlettend op en zoveel meer. Kortom, de aanpak voor het beheer van social media-kanalen binnen de toeristische sector is onze dagelijkse bezigheid.

Persoonlijke aanpakHoewel we jaren ervaring hebben met het beheer van dit soort kanalen, blijft onze aanpak op maat en met een persoonlijke touch. We hanteren geen eenzijdige aanpak dat voor elk bedrijf hetzelfde is. Ieder bedrijf is namelijk anders. Zo is de communicatiestijl erg afhankelijk per klant en zeer belangrijk om over na te denken. Wij fungeren als een verlengde van uw bedrijf en reageren daarom steeds in naam en overeenstemming van uw bedrijf.

Influencer Marketing: Influencer Marketing is een van de snelst groeiende en belangrijkste marketingvormen van het moment. Naast op elk kanaal actief aanwezig zijn is het dus belangrijk om als bedrijf in te zetten op Influencer Marketing. De juiste influencers bereiken is dan van belang en daar kunnen wij mee helpen. We weten als geen ander hoe deze wereld werkt en belangrijker: welke influencers goed werk leveren en welke u liever niet linkt aan uw bedrijf. We hebben namelijk zélf in het veld gestaan als reis blogger/influencer. We kennen deze industrie door en door.

Communicatie influencers: Naast het actief opzetten van Influencer Marketing campagnes kunnen wij ook de communicatie met influencers voor uw bedrijf overnemen. Wellicht krijgt u als hoteleigenaar, touroperator of toeristische dienst tientallen (of meer!) aanvragen per dag van “influencers”. Het kan een hele bezigheid zijn om deze berichten te filteren en de juiste influencers te selecteren. Wij nemen dit graag voor u over en zetten meteen de juiste influencers in voor uw merkbekendheid te vergroten.

Customer Service: Nauw aansluitend bij de communicatie op uw platformen is natuurlijk de customer service. Het is de dag van vandaag normaal dat mensen vragen rechtstreeks stellen via social media-kanalen. Deze vragen filteren en gericht, correct en snel antwoorden is dan ook van groot belang. Niet antwoorden leidt vaak tot frustratie en zorgt op termijn voor een slecht imago.

Connecties: Overal ter wereld hebben we kennissen en connecties. Mogelijks is één daarvan belangrijk of relevant voor uw business. Connecties rijken echter verder dan persoonlijke connecties binnen de reisindustrie. Deze connecties zijn ook te vinden op sociale media. Wij weten welke personen, profielen en pagina’s belangrijk zijn in de sector. Ook qua hashtag-onderzoek zijn wij volledig up-to-date.

Het creëren van de juiste content, het beeldmateriaal, voor uw online kanalen is natuurlijk belangrijk om de juiste doelgroep aan te spreken. Beelden spreken luider dan woorden, zeker wat betreft toerisme. Voor haarscherpe, aantrekkelijke beelden (zowel fotografie als videografie) kan u bij ROTS Creators terecht. Deze kan u gebruiken op sociale media en op uw website of zelfs offline op brochures of affiches.

Materiaal: Voor het maken van content in de toeristische sector is ook aangepast materiaal vereist. Zo hebben wij bijvoorbeeld een drone en GoPro tot onze beschikking om landschapsbeelden en (onder)waterbeelden te creëren. Al onze content creators zijn tevens gespecialiseerd in de toeristische sector en weten als geen ander hoe ze uw bedrijf het beste in de kijker kunnen zetten en de beste punten kunnen accentueren.

Clients

Toemarketingbureau in toerisme Maxwell
Alea hotel
marketingbureau in toerisme clients
Antlantica Hotel logo