5 Nieuwe instagram updates die jij moet kennen

Sociale media-trends komen en gaan in een sneltempo. Zo ook op Instagram. Er zijn weer heel wat nieuwe Instagram updates doorgevoerd en daar houden we jou graag van op de hoogte. Lees hier welke de 5 nieuwe Instagram updates zijn die jij moet kennen.

1 Gedeelde post

Sinds kort kan je een post ook delen met een ander account. Dan komt jouw post ook (met exact dezelfde caption) te staan op een ander account. Dit doe je door een post te plaatsen en voor je deze online zet, klik je op ‘Personen taggen’ en dan kies je voor ’Bijdrager uitnodigen’. Hier geef je in met wie je deze post wil delen. Let op: deze persoon moet online zijn en de uitnodiging meteen kunnen aanvaarden anders wordt deze enkel op je eigen account gedeeld. Spreek dus goed af wanneer je deze gaat plaatsen. De voordelen zijn natuurlijk het verhogen van zichtbaarheid en mogelijks een nieuw publiek aantrekken.

2 Link toevoegen

Vroeger moest men minimaal 10.000 volgers hebben om een link te kunnen toevoegen aan stories, maar deze regel geldt niet meer. Vanaf nu kan iedereen in zijn/haar stories links toevoegen. Dit maakt het voor veel gebruikers gemakkelijker om bijvoorbeeld aan sales te doen via Instagram. Dat is ook de reden dat instagram deze grote wijziging heeft doorgevoerd. Het is nu makkelijker dan ooit tevoren om te verkopen via het kanaal. En daar heeft Instagram natuurlijk ook wat aan. Steeds meer winkels en webshops zijn te vinden op Instagram.

3 Link sticker

De link die gebruikers in hun stories konden toevoegen is niet meer via het welbekende ‘swipe-up’-systeem maar nu met een sticker waarop je moet klikken om een link te openen. Het is  op die manier gemakkelijker om een link te openen een ook duidelijker wanneer er verwezen wordt naar een link.

 
instagram updates

4 Creator bonussen

Deze functie is nog niet voor iedere creator van toepassing, maar sommige (grote) accounts kunnen nu ook bonussen verdienen met hun content. Je kan zo bijvoorbeeld extra geld verdienen met live gaan, stories maken, IGTV’s, Reels enzoverder. Zo wil Instagram hun creators, die zorgen voor interactie op het platform, belonen. We kondigden deze nieuwe functie reeds aan in een vorig artikel, maar nu is het dus ook werkelijk zover. Met een aantal creators gaat Instagram alvast van start en er zullen er snel nog meer volgen.

5 Map Search

Je kan nu ook op Instagram navigeren met een aangepaste locatie-kaart. Deze brengt de ondernemingen in kaart bij jou in de buurt. Heel handig voor (kleine) ondernemers die zichtbaarder willen worden. Je kan zo meteen hun recente posts raadplegen, prijzen bekijken en nog veel meer.

Meer Instagram updates

Er zijn nog wel een aantal aanpassingen en updates op Instagram gevoerd maar deze 5 nieuwe Instagram updates zijn de belangrijkste om (als ondernemer) op in te spelen. Ze kunnen je online verkoop aanzienlijk de hoogte doen ingaan en zullen op termijn alleen maar belangrijker worden.

More
articles