Hoe Leads Genereren Via Sociale Media?

Social Media is de ideale weg om op een hedendaagse manier aan marketing te doen. De verschillende platformen bieden verschillende mogelijkheden. Sowieso zorgt sociale media voor meer zichtbaarheid van je bedrijf en daarom dus mogelijk meer leads en meer omzet. Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe je die leads kan genereren via sociale media. Dat leggen we graag voor je uit.

Facebook

Allereerst bespreken we Facebook. Dit is namelijk het platform waar de meeste bedrijven op inzetten. Via Facebook kan je natuurlijk advertenties plaatsen en door middel van die ads kan je leads genereren. Je kiest zelf welke call to action toegevoegd wordt aan je advertentie en je kan nadien statistieken raadplegen. Ook de doelgroep kies je zelf of laat je door Facebook samenstellen. Een gemakkelijke manier om leads te verkrijgen voor je website of een product/dienst.

Daarnaast kan je via andere handige tools op Facebook nog meer leads verkrijgen. Het belangrijkste is om je bedrijfspagina up-to-date te houden en gebruik te maken van alle mogelijke opties die interessant kunnen zijn. Zo kan je als je een Facebook-post maakt over een product of dienst, ook meteen een link toevoegen zodanig potentiële klanten meteen kunnen doorklikken naar de website. Hoe gemakkelijker je de weg van een social media-post naar je website maakt, hoe meer mensen hier ook gebruik van zullen maken.

Kies er zeker ook voor om de functie “boeken” toe te voegen indien je als bedrijf een dienst verkoopt. Zo kunnen geïnteresseerden met één klik een afspraak boeken via je bedrijfspagina. En zo zijn er nog een tal van andere functies je optimaal moet benutten om de voordelen van Facebook voor je bedrijf te ondervinden. 

Instagram

Je kan via Instagram (enkel op het mobiele platform; niet voor desktop) leadadvertenties aanmaken. Deze ads kunnen helpen bij het genereren van meer websitebezoekers of leren je meer weten over je klanten. Om deze advertenties te kunnen maken heb je een bedrijfsaccount nodig op Instagram.

Verder is het belangrijk om je account en biografie optimaal te benutten. Zorg dat paginabezoekers je contactgegevens snel en gemakkelijk vinden door je adres, telefoonnummer en email te tonen. Je kan ook in sommige gevallen een ‘boek’, ‘reserveer’ of ‘shop tickets’-knop toevoegen aan je profiel. Dit is natuurlijk enkel handig voor sommige bedrijven.

Je hebt maar op één plaats op je profiel de kans om een link toe te voegen. Tenzij je meer dan 10000 volgers hebt, dan kan je in stories ook een swipe-up link toevoegen. Zorg ervoor dat je de link in je biografie benut! Toon aan wat je bezoekers in deze link kunnen vinden en verwijs in posts en stories vaak door naar de ‘link in bio’.

Als winkel kan je ook de winkel-functie benutten en producten tangen. Als iemand dan op dit product klikt, ziet hij/zij meteen de prijs van het product en een link die naar het artikel doorverwijst. Dit vergemakkelijkt het koopproces van de klant enorm en dus is de kans kleiner dat mogelijke kopers afhaken.

Via Instagram zijn er eindeloos veel opties om in partnerschap meer leads te genereren. Je kan bijvoorbeeld aan influencer marketing doen en zo profiteren van het doelpubliek van een bekend persoon om jouw producten of diensten in de kijker te zetten. Wil je hier meer over weten? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Leads genereren Social media

Pinterest

Pinterest is een enorm waardevol social media-platform wat betreft leads. Zeker indien je een product verkoopt dat er nog eens aantrekkelijk uit ziet, bijvoorbeeld kledij of juwelen. 

Via Pinterest genereer je voornamelijk leads via website kliks nadat je een link integreert in een post over een product of dienst. Bezoekers bekijken en slagen Pins op ter inspiratie. Maar hoe vaker iets wordt opgeslagen, hoe meer kans op websitebezoekers. Als een Pin bij de juiste mensen terecht komt, kan een van jouw producten tot miljoenen keren worden gedeeld. De positieve gevolgen voor je website kan je vast al raden.

Zorg er dus steeds voor dat je posts op Pinterest er aantrekkelijk uitzien en voorzie ze van de juiste link naar dit product! Link zeker niet naar je homepage, maar meteen naar het juiste product en bekijk ook af en toe of deze link nog up-to-date is en dat het product nog beschikbaar is. Je wil immers niet dat potentiële klanten op een no-found page terecht komen en afhaken.

LinkedIn

LinkedIn is voornamelijk interessant voor B2B. Rechtstreeks je producten verkopen zal je er misschien niet snel doen, maar op termijn levert het bijna altijd iets op. Je komt in contact met like-minded people die mogelijks interessant zijn voor (de groei van) je bedrijf.

Je kan een professionele bedrijfspagina aanmaken en op die manier info delen met je volgers. Maar ook via je persoonlijke pagina (die tevens ten allen tijde professioneel gebruikt wordt!) deel je wat je doet, wat je van iets vindt, etc. Je kan dus ongegeneerd continu reclame maken zonder dat dit als storend ervaren wordt. Op Facebook is dit heel anders. Mensen zijn actief op Facebook met een heel ander doel, voornamelijk entertainment. Op LinkedIn is alles bedrijfs-gerelateerd en eerder zakelijk.

Om leads te genereren zal je dus het correcte doelpubliek (de juiste connecties) moeten vinden en aanspreken. Dit kan met rechtstreekse chatberichten, via het delen van een websitelink of natuurlijk betalende advertenties. Zorg telkens voor een op maat gemaakte benadering en onderhoudt contacten. Alleen zo zal dit de gewenste leads opleveren.

Naast websitebezoekers kan je ook effectief (onrechtstreeks) klanten of belangrijke contacten voor je B2B-business vinden op LinkedIn. Dat is volgens ons de meest belangrijke vorm van leads genereren via LinkedIn. Ook al is dit soms onrechtstreeks, het levert toch resultaten op.

TikTok

Op TikTok kan je sinds kort ook adverteren met video’s. Zo zien we al enkele grote merken zich profileren op de app. Je kan dus, geheel afhankelijk van je eigen budget, adverteren op TikTok. Maar hou in je achterhoofd dat het merendeel van de mensen die je advertentie gaat zien, wellicht niet geïnteresseerd zal zijn en weg scrollt. Scrollen gaat zeer snel en gemakkelijk op deze app. Maak je dus geen illusies: enkel advertenties die meteen in het oog, van eerder jongere generaties, springen zullen effect hebben. Hierbij denken we aan speciale hebbedingen voor de jeugd of bepaalde trends. Een boormachine of anti-rimpelcrème zullen niet het juiste doelpubliek bereiken noch de gewenste leads opleveren.

Bij TikTok heb je als professioneel gebruiker wel altijd de kans om je website en andere sociale media-kanalen toe te voegen aan je profiel. Gebruik dat dus zeker, ongeacht welke doelgroep of niche je hebt. Op TikTok kan je ook heel snel volgers genereren en indien je de juiste volgers aantrekt voor je business, kan dit je websitebezoeken ook de hoogte laten ingaan. Het is een kwestie van goed door te verwijzen naar je website in reacties of in de captions van je filmpjes. Verdere acties om leads te genereren zijn er nog niet via dit platform.

Wil je meer inzetten op sociale media om meer leads te genereren? ROTS Creators helpt hier graag bij. Geheel afhankelijk van je budget en verwachtingen, gaan wij voor je aan de slag. Wij creëren custom made advertenties, doen aan effectief social media management en zetten gericht in op influencer marketing. Kortom, alles wat jij nodig hebt om online zichtbaar te worden én het juiste doelpubliek aan te trekken.

Leads generen via sociale media met ROTS Creators

Sociale media vergt een aparte aanpak. Daarom is het aangewezen om hiervoor een professioneel bureau als ROTS Creators in te schakelen. Wij kunnen u helpen bij het opzetten van advertentiecampagnes en het analyseren en optimaliseren van uw kanalen. Op termijn beheren wij ook al uw sociale media-kanalen indien gewenst. Zo hoeft u zich hier niet meer mee bezig te houden, maar komen de leads via deze kanalen wel nog steeds binnen. 

More
articles