Site Overlay

Social Media Manager

Social Media Manager

Waarom een social media manager?

Bedrijven zetten gericht Social Media Managers in om enerzijds tijd te besparen en anderzijds effectiever en sneller resultaten te zien. Een goede beheerder zorgt voor meer zichtbaarheid en dat leidt dan weer tot meer potentiële klanten.

Een Social Media Manager is de persoon die het beheer en onderhoud doet van de verschillende sociale media platformen. Hij/zij is de verbindingspersoon tussen het bedrijf en de social media community. De manager zet deze sociale media-kanalen effectief in voor verschillende marketing-doeleinden. De social media manager staat in rechtstreekse verbinding met de klant en probeert de eisen en doelstellingen van de klant te volbrengen.

De voordelen van een manager?

De voordelen van een social media manager zijn eindeloos. Zo win je niet alleen kostbare tijd die je in andere zaken kan steken maar je krijgt ook nog eens begeleiding van een professional. Daarom zal u bepaalde fouten niet maken en meteen gericht te werk gaan. Uw bedrijf haalt op kortere tijd zijn doelstellingen. 

Daarnaast bent u ook altijd aanwezig voor potentiële en bestaande klanten. Wat voor een betere klantenbinding en professionele uitstraling zorgt. Bij ROTS Creators krijgt u ook nog eens heel wat  waardevolle data die u dan weer kan gebruiken voor het perfectioneren van uw dienst of product. Deze zal u maandelijks in de vorm van een analyse-rapport ontvangen.

Social Media manager

Platformen

Onze diensten als social media manager bieden wij aan op Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok, Pinterest en Twitter. Op deze platformen zijn wij specialist. Indien u naast deze platformen nog een ander kanaal door ons wil laten beheren, zoeken wij met u naar de beste mogelijkheden.

Facebook
100%
Instagram
100%
LinkedIn
100%
TikTok
100%
Draaiboek
Social Media Manager

Wat maakt ons uniek?

Een draaiboek

Onze persoonlijke aanpak is wat ons uniek maakt. Wij maken voor elke klant een persoonlijk draaiboek waarin alle nodige info van het bedrijf staat. Dit doen we aan de hand van een hechte samenwerking met onze klant. We nemen onze tijd om het bedrijf te analyseren, de sterktes en eventuele pijnpunten te verkennen en uiteraard de meest gestelde vragen te formuleren.

Dit om een zo goed mogelijke customer service te kunnen aanbieden op de verschillende sociale media-kanalen. Op alle mogelijke vragen formuleren we een antwoord zodat wij de klanten met vragen gepast kunnen verder helpen. Het draaiboek kan maandelijks aangepast worden indien nodig.

Onze aanpak

Meer vrije tijd en toch succesvol online zijn!

Wilt u graag actief zijn of blijven op sociale media maar vindt u de tijd er niet voor? Geen probleem! Als social media manager zorgen wij voor de analyse, optimalisatie en het beheer van uw social media-pagina’s waaronder Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en zelfs Pinterest. We zoeken doeltreffend naar uw target audience, we genereren nieuwe volgers en doen aan relation-building. Met jarenlange ervaring en expertise in dit vakgebied garanderen wij een verbetering voor uw sociale kanalen

Attract thousands of new customers by being visible and active on social media

Wat doen wij beter bij Rots Creators?

U kan bij ons steeds rekenen op de beste service en kwaliteit. Hierin onderscheiden wij onszelf met concurrenten.

Wij bieden een totaaloplossing

Waar kunnen we u nog mee helpen?

Influencer Marketing

Influencer
Marketing

Voor een doeltreffende Influencer Marketing-campagne ben je bij ons ook aan juiste adres.

Social media manager

Social Media
Opleidingen

Wilt u het beheer van uw social media zelf doen en heeft u enkel nood aan begeleiding? Kies dan voor één van onze opleidingen!

Content Marketing

Content
Marketing

Goede content is de basis van uw online succes. Wij creëren unieke content voor uw bedrijf!

Ask us anything

Veelgestelde vragen Social Media Manager

Het onderhouden van alle social media-platformen zoals Instagram en Facebook kan soms een tijdrovende klus zijn. Een goede oplossing is beroep doen op een Social Media Manager. Natuurlijk heeft zo’n manager nog enkele andere kwaliteiten. Lees hier welke kwaliteiten.

Een Social Media Manager doet hetzelfde als de Community Manager maar zal meer taken op zich nemen. Waaronder het actief op zoek gaan naar nieuwe klanten buiten de community. Dat doet een Community Manager niet. Deze beperkt zich tot het onderhouden van klantenrelaties binnen de community van het bedrijfsprofiel.

Het beheren van de kanalen gebeurt altijd in nauwe samenwerking met de klant. U krijgt dan ook elke maand een content-kalender van de komende maand. Hier kunnen eventuele bemerkingen of aanpassingen op gegeven worden. 

Normaal zorgt u als klant bij een social media manager voor de content. U stuurt dan één keer per maand alle content voor de komende periode door. Wij bewerken deze content dan in de huisstijl zodat uw profiel een eenheid vormt. Heeft u geen tijd om zelf content te produceren? Dan kan u dit aan ons toevertrouwen. Wij werken enkel met ervaren professionals. Bekijk hier de mogelijkheden.

Het generen van meer volgers kan een gevolg zijn van de handelingen dat een social media manager doet. Echter ligt hier voor ons niet de focus. Het bereiken van de juiste doelstellingen, doelgroep en meer zichtbaarheid en leads creëren zijn volgens ons veel waardevoller. Want uiteindelijk is het niet het aantal volgers dat bepaald hoeveel dit voor uw bedrijf zal opleveren.

De invloed van een social media manager merkt u vanaf dag één. U zal namelijk heel wat tijd uitsparen omdat u het beheer zelf niet meer hoeft te doen. De resultaten op uw social media-kanalen zullen al na een maand tot twee maanden zichtbaar zijn. 

Als manager van uw account beschikken wij over veel gevoelige informatie. Deze informatie wordt bewaard op een beveiligde server waar enkel bevoegd personeel en uw social media manager toegang tot heeft. U mag er dus zeker van zijn dat uw vertrouwelijke informatie en die van uw klanten bij ons veilig zijn. 

Binnenkomende leads kunnen behandeld worden zoals u zelf wilt. Dit kan via een excel-bestand, via mail of zelfs door een koppeling aan uw CRM systeem. Wij zijn hier zeer flexibel in om u als klant de meest comfortabele manier te laten gebruiken.

Vraag een brochure aan

Vraag vrijblijvend een gratis brochure met meer informatie aan.