Is Pinterest interessant voor mijn bedrijf?

Een vraag die wij vaak krijgen is of het social media platform Pinterest wel interessant is voor een bedrijf? En elke keer moeten wij hetzelfde antwoorden. Dit is misschien wel het belangrijkste platform om aanwezig op te zijn. Zeker als je ook een webshop hebt. Want je kan achter een Pin namelijk een rechtstreekse link naar jouw website steken. Iets wat bij een andere visuele applicatie als Instagram niet mogelijk is!

Wat is Pinterest?

Pinterest is een social media platform dat tevens ook een zoekmachine is. Maar dan met afbeeldingen in plaats van zoekwoorden en tekst. Je kan Pinterest dus zien als een prikbord voor jouw bedrijf waar je verschillende visuals op kan zetten. Deze visuals kan je dan linken aan een bepaalde pagina op je website.

De voordelen van Pinterest

Zichtbaarheid en vindbaarheid

Pinterest is naast een social media kanaal ook een zoekmachine. Wat zeer veel kansen biedt. Wanneer jij bijvoorbeeld een blauwe bal wil verkopen en je staat bovenaan in de lijst bij de zoekwoorden “blauwe bal”, dan is de kans groot dat een Pinterest-gebruiker een potentiële klant wordt. De mensen die je hier met een pin bereikt zijn dus veel doelgerichter dan bij Facebook en Instagram. Daarnaast kan jouw pin ook opgeslagen worden op een inspiratiebord van een gebruiker. Wanneer iemand dit doet is de kans groot dat gelijkgezinden dit ook gaan zien. Waardoor je zichtbaarheid vergroot bij de juiste doelgroep.

Meer verkoop

Omdat je van een visuele presentatie van jouw product meteen kan laten doorklikken naar je website, zijn er minder tussenstappen dan bij andere social media platformen. Er zal dus veel sneller geconverteerd worden. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat Pinterest gebruikers doorgaans ook de ‘beslissers‘ zijn. Dit zijn mensen die al ver gevorderd zijn in het koopproces en op het randje staan om een aankoop te doen. Vaak zijn dit vrouwen aangezien meer dan 70 procent van de Pinterest gebruikers vrouwen zijn.

 

Leer je doelpubliek kennen!

Door te experimenteren met verschillende afbeeldingen op Pinterest kan je ook perfect zien wat wel of niet scoort. Zo kan je dus zien wat wel en niet werkt bij jouw doelpubliek. Wat je dan weer naar andere platformen kan doortrekken. Want op Pinterest word je niet afgestraft voor een mindere foto. De foto zal gewoon niet vaak opduiken in de zoekresultaten. Bij andere platformen kan dit soms gevolgen hebben. Pinterest is dus ook ideaal om af te toetsen wat wel en niet werkt!

Pinterest voor bedrijven

De nadelen van Pinterest

Altijd zichtbaar

Wanneer een pin ‘viraal’ gaat en op veel accounts is opgeslagen, dan is het niet meer mogelijk al deze verschillende opgeslagen foto’s te verwijderen. Wanneer een product dus niet meer beschikbaar is, kan je dit dus niet duidelijk communiceren naar geïnteresseerden. Wat een potentiële klant een slechte ervaring kan geven wanneer deze doordrukt op een link en het product niet meer zichtbaar is. Een redirect aanmaken op je website naar een andere pagina die iets gelijks verkoopt is dan de enige optie. Helaas zal dit in vele gevallen een potentiële klant afschrikken.

Tijdrovend

Pinterest is een zeer tijdrovend social media platform. Je moet dan ook dagelijks heel wat foto’s posten. En deze afbeeldingen moeten dan ook nog eens van goede kwaliteit zijn. Want op een onscherpe, onaantrekkelijke foto wordt nauwelijks doorgeklikt. Daarnaast moet ook de structuur van je Pinterest helemaal op orde zijn en moet je aanwezig zijn door in interactie te gaan met andere gebruikers. Je mag dus al snel 1 uur tot 2 uur per dag inplannen als je dit platform professioneel wil gaan gebruiken. Werk aan Pinterest stopt nooit. Alleen met veel toewijding zal je echt resultaten zien op Pinterest!

Waar kan ROTS Creators helpen?

ROTS Creators is een bedrijf dat gespecialiseerd is in social media platformen als Pinterest. Wij bedenken voor je bedrijf niet alleen een concept en strategie maar wij beheren ook als social media manager al je bedrijfsaccounts. Voor jou levert dit meer vrije tijd op. Daarnaast zorgen wij ervoor dat jouw account niet alleen hoog scoort in de zoekresultaten van Pinterest maar ook dat er meer zichtbaarheid en omzet is voor je webshop of bedrijf. Wij doen dit door een grondige analyse en de nodige kennis die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan.

More
articles