Dit zijn de social Media Trends voor 2022

Social Media is altijd in beweging. Wat gaat er veranderen? Waar moet je meer op inzetten? Hoe kan ik posts viraal laten gaan? Wij voorspellen de trends voor het komende jaar. Dit zijn de social media trends voor 2022.

Nog meer video

We voorspelden het reeds voor de social media trends van 2021, maar in 2022 zetten we er ook massaal op in: video’s. Meer dan ooit zijn video’s belangrijk en komen ze op de eerste plaats voor social media platformen als Facebook en Instagram. Je mag gerust stellen dat stilstaande beelden stilaan passé zijn. Ze hebben duidelijk minder bereik en interactie. Zet dus in op bewegende beelden.

Live Content

Behalve geplande video’s is het ook belangrijk om meer live content te produceren. Dit kan door een live-event te streamen, een Facebook live te organiseren over de werking van je bedrijf of webinars te houden met interessante informatie. We wagen meer dan ooit de ‘digitale sprong’ dus spring vooral mee en ontdek de wereld van live’s. Dit kan op vrijwel elk social media-platform en voor elk bedrijf. Je moet enkel de juiste invalshoek treffen.

Think outside the box

Creativiteit blijft erg belangrijk. Wil je dus scoren op sociale media, volg dan trends maar geef er je eigen draai aan. Zorg dat je relevant blijft in jouw niche en think outside the box. Dit kan ook met AR (augmented reality). Succesvolle AR zien we vooral terugkomen bij social media filters. Het beste is dan nog dat deze gelinkt zijn aan een bedrijf en al wie deze filter gebruikt, maakt ook (onbewust) reclame voor dit bedrijf. Een mooie of grappige filter maken kan dus echt voor meer zichtbaarheid en interactie zorgen. Maar ook carrousel posts en Reels op Instagram zorgen vaak voor meer zichtbaarheid.

 
social media trends 2022

Minder kanalen, meer efficiëntie

Er is een waaier aan social media platformen beschikbaar, maar dat wil niet zeggen dat je op elk kanaal (evenveel) tijd moet spenderen. Ga zorgvuldig om met je tijd en zet in op het platform dat voor jou(w) (doelpubliek) het meest interessante is. Of kies er twee en blijf daar vooral bij. Beter knallen op één of twee kanalen dan het verknallen op vijf platformen wegens tijdgebrek.

Op de hoogte blijven?

Blijf je graag up-to-date van nieuwe trends op vlak van sociale media? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief. Je krijgt de beste tips vanuit de digitale sector rechtstreeks in je mailbox. Geen paniek, je krijgt absoluut geen overdaad. Wij selecteren voor u de beste tips. En volg ons zeker op Facebook, Instagram en LinkedIn. Daar delen we ook regelmatig handige tips en weetjes.

More
articles