Site Overlay

Waarom is aanwezig zijn op sociale media belangrijk?

Waarom is aanwezig zijn op sociale media belangrijk?

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en zijn wel degelijk belangrijk. Bekende apps als Instagram, Facebook, LinkedIn maar ook opkomende apps als Pinterest en TikTok hebben miljoenen gebruikers en dragen bij tot hoe wij de wereld van vandaag waarnemen. Ze zorgen ervoor dat we aan onze smartphone gekluisterd zitten. Niet alleen is sociale media een leuk tijdverdrijf voor velen, maar het is ook belangrijk voor bedrijven om hierop actief aanwezig te zijn. Waarom dat zo is, leggen we hieronder uit.

Sociale media belangrijk?

In de kijker

Als bedrijf wil je natuurlijk zo veel mogelijk gezien worden door potentiële klanten. En laat dat nu net zijn waar sociale media om draaien: gezien worden. Het verbaast dan ook niet dat je als groeiend of succesvol bedrijf naast een website, ook een Facebookpagina, Instagrampagina en misschien ook LinkedIn, Pinterest, enzovoort aanmaakt. Op hoe meer kanalen je aanwezig bent, des te zichtbaarder je voor potentiële klanten wordt. Maar dat is lang niet het enige voordeel van sociale media.

Zichtbaar en vindbaar

Indien je werkelijk op alle sociale media-kanalen op een consistente, actieve manier aanwezig bent en hierbij ook dezelfde boodschap uitdraagt, zal dit je betrouwbaarheid verhogen. Hoe meer je in het oog springt en hoe vindbaar je bent op allerlei kanalen, schept vertrouwen voor (nieuwe) klanten. Sommige klanten gebruiken maar één social media-kanaal en je wil dan ook dat deze klanten jouw bedrijf meteen kunnen vinden zonder al te veel omwegen. De juiste uitstraling en de vindbaarheid verhogen je professionaliteit.

social media nodig

Actief aanwezig

Louter aanwezig zijn op al deze mogelijke platformen is echter onvoldoende. Je moet actief zijn en blijven. Het is niet voldoende om af en toen iets te delen wanneer je er zin in hebt. Consistentie is key en dat zal je ongetwijfeld zelf merken indien je zelf je kanalen beheert. Een paar dagen inactief zijn, kan al verlies aan volgers (en dus potentiële klanten) betekenen. Het is een intensieve bezigheid om elke dag met deze platformen te werken, maar het loont.

Klantenbinding

Actief zijn op sociale media betekent niet enkel berichten of beeldmateriaal delen, maar ook (en vooral!) aan klantenbinding doen. Je zal actief een band moeten scheppen met je volgers door met hen te communiceren en interactie te tonen. Ook dit moet op een snelle en efficiënte manier gebeuren zodanig de klant het gevoel krijgt gehoord te worden. Eén van de grote voordelen van sociale media voor bedrijven is dan ook een snelle en laagdrempelige customer service kunnen bieden. Als klant zal je meer geneigd zijn een bedrijf te vertrouwen (en dus ook een product of dienst aan te kopen) indien deze snel op jouw vragen kan antwoorden, op gelijk welk kanaal ook.

Influencer Marketing

We zijn allemaal influencers, want ons gedrag beïnvloedt altijd wel iemand. Door met de juiste influencer (een persoon met een groot aantal volgers) uit een bepaalde niche/sector samen te werken, bereik je heel wat nieuwe potentiële volgers en klanten voor je eigen kanaal. Influencer Marketing gaat daarbij helpen. De influencer, blogger, YouTuber etc. zal dan reclame maken voor jouw producten of diensten bij zijn of haar volgers, waardoor jouw product of dienst meer gezien zal worden. Dit als uiteindelijk doel om de omzet opnieuw te doen stijgen.

Instagram en Facebook beheer

Meer klanten werven door sociale media is belangrijk

Kortom, sociale media kan ervoor zorgen dat jouw omzet aanzienlijk de hoogte ingaat doordat meer mensen je producten of diensten leren kennen. Op verschillende platformen is er tevens de mogelijkheid om direct aankopen te plaatsen, net zoals op een website of webshop dus. Denk maar aan Instagramstories met een gelinkte website, een Facebookpost met een vermelding of een Pinterestbord met websitelink.

Sociale media is een van de beste vormen van marketing van de laatste decennia. Hierdoor zal je meer klanten kunnen werven. Je moet deze kanalen natuurlijk wel juist kunnen inzetten en goed benutten. Daar kan een Social Media Manager bij helpen.

ROTS Creators biedt zowel Social Media Management aan als gerichte Influencer Marketing. Beide strategieën zijn gericht op het verhogen van de zichtbaarheid van uw bedrijf om zo meer klanten aan te trekken. Voor beide diensten kan u een gratis offerte op maat aanvragen via info@rotscreators.com.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Author: ROTS Creators

ROTS – Creators is een creatief bureau dat ervoor zorgt dat uw bedrijf de nodige aandacht krijgt die het verdient in de online wereld. Wij werken uw online product af van begin tot eind en volledig op maat van uw voorkeuren.