Waarom een Social Media Manager?

Het onderhouden van alle social media platformen zoals Instagram en Facebook kan soms een hele tijdrovende klus zijn. Een goede oplossing is beroep doen op een Social Media Manager. Natuurlijk heeft zo een manager nog enkele andere kwaliteiten. En die leggen wij hier graag uit. Lees hier waarom een social media manager een echte meerwaarde voor jouw bedrijf kan zijn!

Waarom een Social Media Manager?

Bedrijven zetten gericht Social Media Managers in om enerzijds tijd te besparen en anderzijds effectiever en sneller resultaten te zien. Een goede beheerder zorgt voor meer zichtbaarheid en dat leidt dan weer tot meer potentiële klanten.

Vaak is het zo dat bedrijven de tijd noch de kennis hebben om zich bezig te houden met sociale media. Het doelgericht inzetten van sociale media is dan ook een vak apart. Het vereist bepaalde technieken, inzichten en ook talent om hiermee aan de slag te gaan. Daarom besteden bedrijven deze taak vaak uit aan professionelen. En dat loont de moeite. Een Social Media Manager die weet waar hij/zij mee bezig is en de juiste strategie kiest, realiseert bepaalde doelstellingen en zorgt voor meer online zichtbaarheid van het bedrijf.

Waarom een social media manager?

Hoe gaan wij te werk?

Wij maken voor elke klant een draaiboek waarin alle nodige info van het bedrijf staat. Dit doen we aan de hand van een hechte samenwerking met onze klant. We stellen voor om de tijd te nemen, maximaal een dag, om het bedrijf te analyseren, de sterktes en eventuele pijnpunten te verkennen en uiteraard de meest gestelde vragen van klanten te formuleren. Dit om alles in het werk te stellen een zo goed mogelijke customer service te kunnen bieden op de sociale media kanalen. Op al deze vragen formuleren we een antwoord zodat wij de klanten met vragen de juiste antwoorden kunnen geven. Dit draaiboek kan echter maandelijks aangepast worden indien nodig.

Een week meedraaien

Naast de gewone case study kan u ook kiezen voor een premium ervaring. Bij deze analyse draait de toekomstige social media manager een volledige week mee in uw bedrijf. Dit om uw bedrijf grondig te leren kennen. De werking wordt dan eigen gemaakt en zo kunnen wij beter op bepaalde zaken inspelen. De relatie tussen klant en bedrijf leren we optimaal kennen. Deze premiumdienst heeft als doel een betere klantenbinding op uw social media kanalen.st nu eenmaal geld. Al zal de prijs voor zowel de reclame als de content wel een stuk goedkoper uitvallen.

More
articles