Wat doet een Social Media Manager?

Als je professioneel bezig bent met sociale media heb je de term Social Media Manager wel al eens horen vallen. Ook in het dagelijkse (bedrijfs)leven duikt deze term steeds vaker op. Waarom? Dat leggen we je hier graag uit. En we geven ook een antwoord op wat een Social Media Manager doet en waarom het belangrijk is te overwegen om er beroep op te doen.

Wat is het?

Een Social Media Manager is een persoon die het beheer en onderhoud doet van de verschillende sociale media platformen. Hij/zij is de verbindingspersoon tussen het bedrijf en de social media community. De manager zet deze sociale mediaeffectief in voor verschillende marketing-doeleinden. De social media manager staat in rechtstreekse verbinding met de klant en probeert de eisen en doelstellingen van de klant te volbrengen. Het is een professioneel die weet waar hij/zij mee bezig is en gericht uw kanalen gaat beheren. Hij of zij kan ook de content (het beeldmateriaal) voor jouw kanalen maken, maar dat moet je zelf afspreken. Een Social Media Manager handelt meestal uit zijn of haar eigen ervaringen en zit meestal al jaren in de business. Hij of zij weet hoe alle kanalen werken en hoe je mensen uit een bepaalde niche (doelgroep) kan bereiken.

Hoe gaat deze te werk?

Een goede Social Media Manager start steeds met een analyse. Wat doet jouw bedrijf precies, wie is de doelgroep, Er moet op verschillende vragen een antwoord geformuleerd worden. Zodanig de manager weet waar de sterktes/zwaktes van het bedrijf liggen, wat er in de verf gezet moet worden en wat er wanneer naar de buitenwereld communiceert moet worden. Daarna wordt een strategie besproken om doelstellingen te realiseren. Social Media Management gebeurt altijd in sterk overleg tussen de manager en het bedrijf in kwestie.

Wat doet een Social Media Manager?

Waarom zou je het doen?

Je vraagt je wellicht af waarom je nu een Social Media Manager zou moeten inschakelen? Wel, allereerst is het enorm belangrijk om aanwezig te zijn op verschillende sociale media platformen. Hoe meer en actief je aanwezig bent, des te meer potentiële klanten jou bedrijf zien. En dat kan natuurlijk aanzienlijk de omzet verhogen. Toch is het een hele tijdrovende bezigheid om elke dag op elk kanaal aanwezig te zijn, goede content te posten en in interactie te gaan met je publiek. Ook ontbreekt het bedrijven vaak aan kennis om hier doelgericht mee aan de slag te gaan. Daarom komt een Social Media Manager goed van pas. Hier kan u meer informatie over de werkwijze vinden.

Waar kunnen wij helpen?

Social Media Marketing wordt alsmaar belangrijker. Wil u graag actief zijn of blijven op sociale media maar vindt u de tijd er niet voor? Geen probleem! ROTS Creators zorgt voor de analyse, optimalisatie en het beheer van uw social media-pagina’s waaronder Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en zelfs Pinterest. We zoeken doeltreffend naar uw target audience, we genereren nieuwe volgers en doen aan relation-building. Met jarenlange ervaring en expertise in dit vakgebied als Social Media Manager garanderen wij een verbetering voor uw sociale kanalen. Samen streven we doelstellingen na en zorgen we voor de zichtbaarheid die u verdient.

More
articles