Heb ik als bedrijf nog een website nodig?

Vaak wordt de vraag gesteld of je als bedrijf nog wel een website nodig hebt als je al aanwezig bent op Facebook en Instagram? Het antwoord is kort en kracht JA! Een website is een eigen online visitekaartje en de enige plek waar je online de volledige controle over hebt. Als Instagram of Facebook zijn regels aanpast of verdwijnt is alles wat je hebt opgebouwd op deze platformen verloren, inclusief je potentiële klanten. Iets wat je met een eigen website dus niet voor hebt. Een bedrijf dat dus op de lange termijn (online) aanwezig wil zijn, zal dus altijd een website nodig hebben!

1 Lange termijnvisie

Je kan op de lange termijn geen enkel social media platform vertrouwen. Het kan namelijk zijn regels aanpassen of het kan zelfs na een tijd ophouden te bestaan. TikTok is hier een goed voorbeeld van. Het kreeg in Amerika een ‘ban’ doordat het de privacywet niet nageleefd had. Op korte termijn ben je dus zeker geholpen met Social Media maar op lange termijn zal een eigen website toch nodig zijn. Je bent er dan niet alleen zeker van dat alles wat je hebt opgebouwd blijft bestaan, maar je beslist ook zelf wat er wel en niet gepost kan en mag worden.

2 Geloofwaardigheid en vertrouwen

Nog een reden waarom je als bedrijf een website nodig hebt is de geloofwaardigheid en het vertrouwen. Een klant gaat je namelijk veel sneller vertrouwen of geloven als hij kan terugvallen op een website waar alle informatie op terug te vinden is. Daarnaast kan het niet terugvinden van jouw bedrijf in zoekmachines ervoor zorgen dat klanten de geloofwaardigheid van jouw bedrijf in vraag stellen en afhaken. Een kwalitatieve website met een goede SEO is dus wel noodzakelijk!

3 Vindbaar voor potentiële klanten

Een goed gebouwde website met een duidelijke SEO strategie kan ervoor zorgen dat je zichtbaar bent in de zoekresultaten van zoekmachines als Google. Dit zorgt ervoor dat je potentiële klanten veel gemakkelijker kan bereiken dan op welke andere manier ook. Stel, jij bent een loodgieter in Mechelen en staat bij de zoekwoorden “loodgieter Mechelen” bovenaan in Google, dan is het logisch dat je meer potentiële klanten kan bereiken. Een kans die je zonder website dus volledig misloopt!

 
bedrijf een website

4 Gedrag volgen

Een eigen website geeft je ook de mogelijkheid om beter het gedrag van jouw klanten te gaan volgen. Je kan zien van waar je klanten komen, welke leeftijd ze hebben en of je meer mannen of vrouwen aantrekt. Daarnaast kan je kijken hoe lang iemand op je website blijft en welke pagina’s hij of zij allemaal bezocht heeft. Waardevolle informatie die je alleen met een eigen website zal kunnen meten. Een goede website om deze metingen te doen is ongetwijfeld Google Analytics.

5 Visitekaartje

Een website is ongetwijfeld ook een visitekaartje. Waar je alle informatie deelt maar ook de mogelijkheden van jouw bedrijf weergeeft. Iets wat op social media kanalen soms moeilijk weer te geven is. Door een gebrek aan ruimte voor een lange tekst of doordat een foto maar een bepaalde afmeting mag hebben. In veel gevallen zal een website in de exploratiefase en zelfs in de beslissingsfase een zeer belangrijke rol spelen. Een website voor een bedrijf is dus zeker nodig!

Als bedrijf een website nodig?

Hebt u als bedrijf een professionele website nodig die scoort in zoekmachines? Dan bent u bij ROTS Creators aan het goede adres. Wij hebben namelijk, doordat we ook grafisch ontwerp aanbieden, de nodige kennis om uw website mooi vorm te geven, de buitenkant, enerzijds maar anderzijds maken we ook de technische kant, de binnenkant, volledig up-to-date. Dit houdt in dat wij aan SEO-copywriting doen en geregeld SEO-analysesdoorvoeren. Wij zorgen tevens dat uw website snel, gemakkelijk en efficiënt in gebruik is. Hiermee maakt u het verschil ten opzichte van concurrenten. Uw website springt eruit.

Door onze expertise in SEO, zal uw website hoger scoren in zoekmachines waaronder Google en dat levert de meeste nieuwe, potentiële klanten op. Vindbaarheid is enorm belangrijk in tijden waarin er veel concurrentie is. Indien u graag nieuwe klanten aantrekt is het de manier bij uitstek om deze te werven.

More
articles