Wat kost een nieuwe website?

De kost van een nieuwe website is afhankelijk van een heel deel verschillende factoren. Zo is het aantal pagina’s een zeer bepalende factor. Maar ook hoe dynamisch de website moet zijn bepaald mee de prijs. Zo zal een webshop al snel iets duurder worden dan een gewone website. Daarnaast is ook de kwaliteit een bepalende factor. Want je zal online wel wat webdesigners tegen komen die een website maken voor nog geen 500 euro. Maar is er dan ingezet op SEO en is de website wel snel genoeg? Meestal niet. Wij benaderen hieronder de prijzen van een professionele webdesigner die een website bouwt die tevens vindbaar is in de zoekmachines.

Normal Size

Een website met 1 tot 8 pagina’s zal bij de meeste webdesigners een opstartkost hebben tussen de 800 en 2500 euro. Vaak wordt hier dan nog een klein maandelijks bedrag aan toegevoegd om het onderhoud en de server te betalen. Hiervoor heb je wel een SEO geoptimaliseerde website die gevonden wordt in Google. De prijs is afhankelijk van het aantal zoekwoorden waar je op gevonden wil worden en het aantal extra’s dat je wil. Een websitepagina met inlog zal je bijvoorbeeld meer kosten dan een gewone statische pagina.

Large Size

De kostprijs voor een nieuwe website met 9 tot 16 pagina’s zal tussen de 1500 en 5000 euro liggen plus een klein bedrag voor het onderhoud en de hosting. Ook deze prijs is zeer afhankelijk van de complexiteit en het aantal zoekwoorden waar de website op gevonden wil worden. Het aanleveren van eigen content kan deze prijs wel drukken. Al zal de grootste kost voor een nieuwe website van deze grootte bij de SEO liggen.

Extra Large Size

De kostprijs een nieuwe website met meer dan 20 pagina’s zal al snel naar een bedrag gaan dat boven de 5000 euro ligt. Dit omdat de website niet alleen moet voorzien zijn van zeer veel content. Maar ook nog eens een zeer goede en doordachte SEO-structuur moet bezitten. Deze websites worden vaak ook niet in één maand gemaakt waardoor de kostprijs automatisch hoger is. Ook hier bepaalt de complexiteit mee de prijs. Een dynamische website zal automatisch meer kosten dan een statische website.

 
Wat kost een website?

Webshop

De prijs voor een webshop is zeer afhankelijk van het aantal producten en hoe deze gekoppeld moeten worden het systeem dat instaat voor de voorraad van de winkel. Je mag er vanuit gaan dat je een webshop hebt vanaf 1200 euro. Je mag dan rekenen op een webshop met een 10 tal producten. Waarbij de workflow geoptimaliseerd is en waar er aandacht is gegeven aan de blog. Want ook deze is zeer belangrijk als je een webshop opstart. 

Wat kost een nieuwe website bij ROTS Creators?

ROTS Creators heeft een heel nieuwe dienst ontwikkeld omdat wij als bedrijf begrijpen dat niet elke startende ondernemer de budgetten heeft om een professionele website te laten bouwen. Daarom werken wij met een abonnementsvorm waarbij je geen opstartkosten betaald maar wel een volwaardige website met een 24/24 service krijgt. Dankzij deze service krijg je altijd hulp wanneer je website aangepast moet worden en voeren we continu updates door. Wat nodig is als je vanboven wil staan in de zoekresultaten bij zoekmachines als Google. Daarnaast krijg je maandelijks ook een analyse van je website, waarbij je belangrijke inzichten krijgt in je website bezoekers.

More
articles