5 Redenen Waarom Een Professionele Website Meer Klanten Oplevert

Een professionele website, is dat wel nodig? Een vraag die veel startende ondernemers zich stellen. En terecht want een professionele website is vaak een hele investering. Al geloven wij bij ROTS Creators dat elke geïnvesteerde euro in een website zichzelf dubbel en dik terugbetaald. Want een professionele website met een sterk plan en waar rekening is gehouden met de SEO, levert automatisch nieuwe leads op. Hieronder kan je 5 redenen terugvinden waarom een professionele website meer klanten oplevert.

1 De potentiële klant gaat online opzoek

Wanneer een consument of potentiële klant vandaag de dag een vraag heeft, gaat deze online zoeken naar het antwoord op deze vraag. Wanneer jij met je dienst of product de oplossing geeft op de vraag van de klant, wil je natuurlijk ook dat een zoekmachine zoals Google jouw onderneming als eerste antwoord aanreikt. En dat is enkel mogelijk met een professionele website die inzet op SEO. Want een goed opgebouwde website met een plan zal altijd bovenaan in de zoekresultaten verschijnen. Een duidelijk voorbeeld waarom een website meer klanten oplevert.

2 Sterke marketingtool

Een eigen website is ook een zeer sterke marketingtool waarbij je de klanten op een uitgebreide manier kan overtuigen van jouw kwaliteiten! Zeker als er veel concurrentie op de markt is, kan een aantrekkelijke website de doorslag geven in de keuze. Want klanten redeneren vaak dat als de website er kwalitatief uit ziet, dat de dienst of het product ook wel goed zal zijn. Daarnaast heb je dit kanaal ook helemaal zelf in de hand. Zo ben je niet beperkt tot de regels van social media-platformen als Facebook en Instagram. Jij bepaalt dus hoe dit eruit ziet.

3 Vertrouwen opbouwen

Een potentiële klant zal ook veel sneller vertrouwen in jouw bedrijf krijgen als de website er goed en professioneel uitziet. Wanneer je website er niet goed uitziet en fouten bevat, zal dit een negatief effect hebben op het gevoel bij de klant. En wanneer je helemaal niet vindbaar bent in de zoekmachines of geen website hebt, zal het de dag van vandaag al veel moeilijker worden om een nieuwe klant te overtuigen van jouw betrouwbaarheid.

In veel gevallen zal de potentiële klant hier al afhaken. De rest van je kwaliteiten doet er dan vaak zelfs niet meer toe. Een klant heeft graag iets om op terug te vallen, en meestal is dat een website als er geen andere referentie is. Een website en meer potentiële klanten aantrekken, gaan dus zeker hand in hand.

 
5 Redenen Waarom Een Professionele Website Meer Klanten Oplever

4 Groter bereik

Een professionele website zal ook een veel groter bereik hebben. En door de juiste toepassingen van SEO zal dit bereik dan ook nog eens van de juiste doelgroep zijn. Dat is heel kostbaar en vooral zeer duurzaam. Want het is waar dat je op social media ook een bereik kan genereren dat even hoog ligt. Maar dit zal je op de lange termijn veel meer (tijd) kosten dan een eigen website. En daarnaast zal niet elke volger oprecht geïnteresseerd zijn zoals een websitebezoeker. Bovendien is sociale media heel tijdsgeest afhankelijk en kan een platform op elk moment verdwijnen. Dan is het zonde van je investering. Een website is jouw eigendom en daar heb je meer invloed op.

5 Je komt meer over je klanten te weten.

Je komt met een professionele website ook meer te weten over je klanten. Op welke pagina blijven ze het langst en met welke vragen zitten ze? Allemaal waardevolle informatie die je kan meten met Google Analytics. Je klant begrijpen en weten waar hij van wakker van ligt is een enorm voordeel dat je kan gebruiken voor het optimaliseren van jouw product of dienst. Daarnaast is het met de juiste kennis van Google Analytics bij B2B ook mogelijk om te achterhalen wie jou website bezocht heeft. Een website levert je dus niet alleen meer potentiële klanten op maar ook waardevolle informatie die je dan weer kan gebruiken om nog meer klanten aan te trekken.

Een website dat meer klanten oplevert met ROTS Creators

ROTS Creators is gespecialiseerd in het bouwen van professionele websites waarbij er veel aandacht besteed wordt aan de vindbaarheid via zoekmachines. Want een website die onvindbaar is, daalt enorm in waarde en heeft bijna geen nut. Daarnaast zorgen onze grafische ontwerpers dat uw website er mooi uit ziet volgens een uniek, conceptueel ontwerp. Bij ROTS Creators ben je dus aan het juiste adres voor een aantrekkelijke, kant-en-klare website die meer klanten oplevert. Een doel dat wij samen met u bereiken.

More
articles