Hoe een SEO Campagne opzetten

De dag van vandaag is een SEO-strategie cruciaal in het opzetten van een succesvolle website. Want zonder goede SEO-campagne ga je automatisch minder of niet zichtbaar zijn in de zoekresultaten van zoekmachines als Google. Wat er dan weer voor zorgt dat je niet vindbaar bent voor potentiële nieuwe klanten. Om je op weg te zetten voor het optimaliseren van jouw website hebben wij van ROTS Creators hieronder enkele belangrijke punten opgesomd die jouw website zal helpen groeien.

1 Zoekwoordoptimalisatie

Het vinden van de juiste zoekwoorden die passen bij jouw doelgroep is één van de belangrijkste punten bij het starten van je doelgroep. Dit onderzoek kan je zelf starten door eerst te brainstormen waarover jouw merk of product gaat en wat je wil uitstralen. Hierna ga je een uitgebreider onderzoek doen via Google naar wat de concurrentie doet. Om daarna de belangrijkste stap te doen: onderzoeken welke zoekwoorden het meest gebruikt worden. Je kan hier Google Adwords voor gebruiken maar ook websites als SEranking. Waar je niet alleen het zoekvolume van zoekwoorden kan terugvinden maar ook een heel deel andere tools bij het vinden van de juiste zoekwoorden voor jouw SEO-campagne.

2 De juiste afbeeldingen

Het nut van de juiste afbeeldingen wordt niet alleen vaak vergeten maar soms zelfs ontkent. Maar door de artificiële intelligentie die bedrijven als Google ontwikkelen zal het niet lang duren vooraleer zoekrobots die je website indexeren, ook foto’s volledig kunnen analyseren en begrijpen. De foto zal dus niet alleen bij je onderwerp moeten passen maar ook effectief een meerwaarde bieden. Websites die dit niet doen zullen in de toekomst afgestraft worden. Nu alvast de juiste beslissingen nemen en werk steken in je foto’s, zal zich in de toekomst positief vertalen. Geef tevens je foto’s altijd de juiste meta-data en titel mee. En zorg ervoor dat het bestand van de foto niet te groot is. Want dit maakt je website aanzienlijk trager, wat dan ook weer niet goed is voor je vindbaarheid op Google.

3 De juiste structuur

De juiste structuur is zeer belangrijk bij een SEO-campagne. Je zal namelijk een duidelijke hiërarchie nodig hebben binnen je website zodat het duidelijk is voor zoekmachines welke waarde elke pagina heeft en welk onderwerp bij welke berichtgeving hoort. De juiste structuur van je website wordt gemaakt met hoofdpagina’s en subpagina’s, hoofdcategorieën en subcategorieën. Deze structuur teken je best op voorhand al uit. Want eenmaal de zoekmachines deze website hebben geanalyseerd, kan elke verandering of aanpassing een negatieve invloed hebben op jouw website en ranking in de zoekmachines.

 
een SEO Campagne opzetten

4 Linkbuilding

Het belang van Linkbuilding wordt door velen gezien als de belangrijkste groei voor een website. En hoewel dit de dag van vandaag zeker nog belangrijk is, is de waarde van deze techniek niet meer zo aanzienlijk als vroeger. Wij bij ROTS Creators zijn er ook van overtuigd dat linkbuilding alleen kan werken als deze op een organische, niet-betaalde manier binnenkomt. Betaalde links of startpagina-links zullen vroeg of laat ontdekt worden door zoekmachines en geen waarde meer toevoegen aan je website. Het kan er zelfs voor zorgen dat je een mindere ranking zal krijgen. Het verkrijgen van goede organische links doe je dus door in te zetten op goede content die automatisch gedeeld wordt. Websites die je kunnen helpen om deze content te delen waardoor andere websites deze opnemen, zijn Taboola, Outbrain, Medium, Slideschare en Quara. Ook Facebook, Twitter en LinkedIn kunnen hierbij helpen.

Het zelf linken naar belangrijke websites die relevante en aanvullende informatie hebben voor jouw website kan ook een enorme meerwaarde geven in je SEO-campagne. Let wel op dat je geen concurrerende websites in jouw teksten verwerkt. Dit kan namelijk een heel ander effect teweeg brengen.

5 On-Page SEO

Iets wat nooit mag ontbreken bij een SEO-campagne, en bij uitbreiding bij het bouwen van een website, is ongetwijfeld de On-page SEO. Deze zorgt er namelijk voor dat je website goed gelezen wordt door de zoekmachines en dat de juiste zoekwoorden regelmatig terugkomen. Enkele dingen die je moet optimaliseren zijn je paginatitel, metadescription, URL, de afbeeldingen met alt-tekst maar ook de tekst zelf en de koppen van je alinea’s (H1 tot en met H6). Let wel op! Je mag maar één H1-kop per pagina gebruiken en elke kop moet logisch op elkaar volgen. Ga dus niet van H2 plotseling naar H5 zonder dat je H3 en H4 hebt gebruikt. Je kan wel van H5 terug naar H2 gaan en terug beginnen opbouwen.

6 Snelheid

Ook de snelheid is een belangrijke factor geworden bij het opstarten van een SEO-campagne. Het is namelijk bewezen dat een website die traag laadt ervoor zorgt dat een bezoeker sneller je website verlaat. En omdat zoekmachines het gebruikersgemak voorop stellen, berekenen zij de snelheid van jouw website. Wanneer je website traag scoort is de kans op een hoge positie klein. Je kan de snelheid van jouw website testen op Pagespeed. Je website optimaliseren doe je door gebruik te maken van kleine fotobestanden, een snelle hosting en het gebruik van caching. Door het gebruik van 5G internet in de toekomst kan het wel zijn dat elke optimalisatie verwaarloosbaar is omdat dit internet zo snel is. Het optimaliseren van de snelheid van je website kan dan overbodig worden. De dag van vandaag is dit dus nog niet het geval en is de snelheid een zeer belangrijke factor!

7 Interne links

We bespraken eerder al het belang van externe links van en naar andere websites voor je SEO-campagne. Maar het belang van interne links is minstens even belangrijk. Zo laat je de verbanden zien tussen je verschillende pagina’s en laat je zoekmachines weten welke weg ze moeten volgen. Daarnaast is de kans dat een bezoeker op jouw website blijft groter omdat jij linkt naar andere interessante pagina’s die jij geschreven hebt. Wat dan opnieuw zeer interessant is voor de indexering van zoekmachines. Dat speelt ook een rol.

website ontwikkeling

Rots Creators en je SEO Campange

ROTS Creators kan je niet alleen helpen bij het bouwen van een SEO-website maar ook bij het analyseren van je website en tevens bij het opstarten van een SEO-campagne. Want je merkt reeds dat een website vindbaar maken voor zoekmachines geen gemakkelijke opdracht is. Het vergt vele uren werk en een bepaalde techniek. Ons professioneel team van webdesigners en graphic designers bouwen voor jou een unieke website die mooi oogt, gebruiksvriendelijk is én goed scoort in zoekmachines. Kortom, alles wat je nodig hebt om online gevonden te worden en (nieuwe) klanten aan te trekken.

Websites die je helpen bij een SEO Campagne

Hieronder geven we graag enkele websites of tools mee die je kunnen helpen bij het opzetten van een SEO-campagne. Want zonder deze tools zal het moeilijk worden om een goede website uit te bouwen. Een website die gebouwd is door ROTS Creators maakt automatisch gebruik van deze tools. De kostprijs van deze tools zijn steeds inbegrepen de prijs. U komt niet voor (financiële) verrassingen te staan.

Deze website is een tool waarmee je zoekwoorden kan opzoeken, een SEO-audit kan laten uitvoeren en suggesties voor backlinks kan aanvragen. Een totale assistent voor je SEO-campagne met een kostprijs vanaf 23 euro per maand.

MOZ

Deze website is algemeen gekend en eigenlijk vergelijkbaar met wat SERanking doet maar dan nog iets uitgebreider. Dit professionele hulpmiddeltje is dan ook een pak duurder. Met een prijs dat start bij 99 euro per maand.

Google Trends geeft je een inzicht in alle trends en populaire zoekwoorden van het moment. Zo kan je niet alleen te weten komen wat jouw doelpubliek bezig houdt maar ook Google laten weten dat jij mee bent met de laatste trends. Waar je dan weer voor beloond zal worden.

Keywoord Tool is een website waar je de juiste zoekwoorden kan terugvinden voor zowel de korte als de long-tail keywordanalyses. Zeer handige en nuttige website voor jouw SEO-campagne voor 80 euro per maand.

Advanced Web Ranking is een website waarmee je jouw rankings in de zoekresultaten kan bijhouden. Het geeft je een goed inzicht waar en hoe je scoort op zowel desktop als mobile. De prijs start hier van 50 euro voor de basic versie tot 500 euro voor grote websites.

Majestic is een website dat je helpt bij het bijhouden van backlinks en gaat samen met jouw op zoek naar opportuniteiten. Ook deze website is broodnodig bij een goede SEO-campagne. Alleen heb je ook hier een kostprijs van 50 euro die kan oplopen tot meer dan 1000 euro bij grote websites.

ROTS Creators Goedkoper?

Bovenstaande tools zijn noodzakelijk voor de uitbouw van een succesvolle SEO-campagne. Dit zijn betalende websites die ROTS Creators ook gebruikt, maar aan een veel goedkoper tarief gezien wij de kost kunnen verdelen. Een professionele website laten bouwen is daarom dus niet noodzakelijk duurder dan het zelf doen. Neem daarbij onze kennis en professionele vaardigheden in acht en u bent bij ons aan het juiste adres voor uw website. Vraag daarom vandaag nog een gratis offerte aan.

More
articles