Wanneer starten met SEO?

Wanneer start je het beste met SEO? “Zo snel als mogelijk!” is het korte maar vrij simpele antwoord op deze vraag. Een goede webdesigner is zelfs al met de SEO-strategie bezig voor er één letter online staat. Je moet net zoals bij een huis bouwen op voorhand een plan uittekenen zodat je website stevig in zijn schoenen staat. Want zonder deze stevige fundamenten verlies je al een enorm potentieel. Dat niet altijd meer goed te maken is.

Waarom starten met SEO?

Het starten met SEO is van essentieel belang als je op een organische manier gevonden wil worden in zoekmachines als Google. Het zorgt ervoor dat je sneller gevonden wordt door potentiële klanten en dat je omzet zal stijgen zonder grote investeringen. Wat met betaalde advertenties (SEA) niet het geval is. Je kan SEO zelf toepassen, wat het zeker goedkoop maakt, of je kan een professionele webdesigner in dienst nemen die de opbouw van je website onder handen neemt. Dit kost natuurlijk geld, maar zal je op termijn ook meer opleveren. Met een goede SEO-opbouw heb je een goede fundering waar op gebouwd kan worden.

Waar starten met SEO?

Met SEO start je dus best zo vroeg mogelijk. Maar waar is dat dan juist, horen we jou denken? Starten doe je best bij het uittekenen van je website. Welke domeinnaam kies je (liefst niet te lang of te ingewikkeld), wat wordt mijn doelgroep, welke zoekwoorden gebruikt deze doelgroep en welke structuur en welke categorieën ga ik gebruiken? Het zijn maar enkele vragen die je op voorhand moet onderzoeken. Je hoort het al, SEO houdt niet alleen in dat je geoptimaliseerde berichten gaat schrijven op je website, maar vergt vooral ook veel onderzoek en planning. Wij raden dan ook iedereen aan om dit onderwerp (SEO) goed te bestuderen. Heb je deze tijd of kennis niet, dan raden wij een professioneel team aan die jouw website kan bouwen.

wanneer starten met seo?

Kan ik te laat starten?

Te laat starten kan zeker en gebeurd helaas vaker dan je zou denken. Er is dan weinig tot bijna geen structuur, er is geen optimalisatie in berichten en er is niet nagedacht over de zoekwoorden. Een nieuwe website bouwen is in deze gevallen de beste en ook goedkoopste manier van werken. Wil jij weten of jouw website goed scoort in zoekmachines? Dan kan je best een SEO-Analyse laten doen door ROTS Creators.

More
articles