Wat is SEO?

SEO (Search engine optimization), of in het Nederlands zoekmachine optimalisatie, is een techniek waarmee jouw website gevonden wordt in zoekmachines als Google. En hoewel dit heel simpel klinkt is deze techniek niet eenvoudig en houdt het heel wat mensen wakker. Er is namelijk heel wat concurrentie die dezelfde kennis heeft.

Technieken SEO

Bij SEO komen heel wat technieken kijken. Zo heb je de zoekwoordanalyse waarbij je opzoek gaat naar de juiste zoekwoorden die bij jouw doelpubliek passen. Je hebt de On-Page SEO waarbij je een goed linkstructuur hebt, een goede opbouw van de tekst maar ook bezig bent met het produceren van waardevolle en goede content. En als laatste techniek heb je nog de Off-page SEO waar de linkbuilding en social media toe behoren. Want ook deze twee factoren spelen een belangrijke rol in de ranking van jouw website.

De voordelen

De nadelen

Wat is SEO?

Belangrijkste SEO factoren

SEO houdt rekening met verschillende factoren. Zo is de snelheid van je website zeer belangrijk maar ook de verwijzende domeinen (backlinks), het totaal aantal links en de tijd dat een persoon op jouw website blijft. Daarnaast is de kwaliteit van de content en de On-page SEO zeker even belangrijk. De laatste jaren is daar ook nog de ouderdom van de website (domein autoriteit) bijgekomen en de mobiele bruikbaarheid. Want de dag van vandaag worden websites meer en meer via de smartphone bezocht. Een responsive design is dus van groot belang. Al deze verschillende factoren zijn even belangrijk en en vormen samen een sterk geheel. Het ontbreken van één van deze factoren kan het verschil zijn tussen plaats 1 of 10 in de zoekresultaten. Wat al snel een verschil van enkele duizenden bezoekers kan betekenen.

Kan ik dit zelf ook?

Natuurlijk kan je dit zelf ook! Je zal alleen een zekere aanleg en kennis moeten hebben van het maken en beheren van een website. En daarnaast zal je heel wat moeten bestuderen om deze techniek onder de knie te krijgen. Want elke kleine fout kan afgestraft worden door de zoekmachines. Voorzie hier dus genoeg tijd voor en plan hier elke week enkele uren voor in. Want SEO is iets dat je moet onderhouden. Wil je absoluut je eigen SEO doen? Dan raden we je aan om bij de start toch begeleiding van een professional te nemen zodat jij je fouten tot het minimum beperkt en kan leren van een pro.

Welke programma’s?

Als je van plan bent om zelf de SEO te gaan toepassen op jouw website, dan kan het misschien helpen dat je de juiste tools of programma’s hebt. Zo maken wij gebruik van Google Keyword Planner waarmee je het juiste zoekwoord kan vinden. Maar ook MOZ en SE Ranking waarmee je niet alleen de juiste zoekwoorden kan terugvinden, maar ook meer informatie kan inwinnen over je concurrenten. Daarnaast laten deze twee websites je ook perfect zien waar je jouw website nog kan verbeteren. Let wel op, deze websites zijn niet goedkoop en je kan er best pas gebruik van maken als je alle SEO-technieken onder de knie hebt.

Wat is lokale SEO?

Bij lokale SEO wordt er ingezet op zoekresultaten op basis van de locatie. Zo is het de bedoeling dat jouw website hoger in de zoekresultaten komt als iemand in jouw buurt de juiste zoektermen ingeeft. Zo zal een bakker in Antwerpen graag bovenaan staan in de zoekresultaten als een bezoeker van Antwerpen een bakker opzoekt. Hij heeft namelijk weinig tot niks aan het verschijnen in de zoekresultaten van een bezoeker aan Brugge. Bij lokale SEO wordt er dus heel hard ingezet op de locatie. Een snelle en effectieve manier om lokaal gevonden te worden is je inschrijven op google mijn bedrijf. Als iemand dan jouw dienst of product in de buurt aan het zoeken is zal hij zeer snel bij jou uitkomen. Bovendien is dit volledig gratis! Wacht dus niet en schrijf je zo snel als mogelijk in op Google Mijn Bedrijf.

More
articles